IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia разкри как ще запази достъпните си цени

Румънската марка се отказва от "безполезните функции"

Румънският производител Dacia ще запази достъпната цена на автомобилите си дори в новите условия на автомобилната индустрия на натиск от страната на законодателството по отношение защита на околната среда и по-голяма безопасност на преводните средства.


Dacia Jogger


В момента повечето производителите преминават на електрическо задвижване и оборудват с най-модерни технологии своите своите автомобили. Всичко това струва пари и води до поскъпване на предлаганите модели. А Dacia успя да се наложи на пазара именно благодарение на достъпните цени на нейните автомобили.

По време на премиерата на новия Jogger на автосалона в Мюнхен продуктовият директор на Dacia - Андреа Гвинеа, беше категорична, че средностатистическият клиент на марката не иска да харчи много пари за автомобил. Той оценява дизайна на съответния модел, но счита, че не е нужно да плаща повече.


Dacia Jogger


Това е причина, поради която Dacia няма да поставя на следващото поколение на своите машини повече технологии за безопасност и комфорт, отколкото е необходимо. Затова и Jogger, например, първоначално ще бъде продаван само с двигатели с вътрешно горене, а след това и със стандартен хибриден агрегат. Зареждащ се хибрид в гамата на модела не се предвижда, защото той ще го оскъпи прекалено.

"Клиентите ни не са готови да плащат за такива технологии, затова и няма да видите задвижване на четирите колела при Jogger. Още повече, че почти нямаме клиенти, които използват своите автомобили за движение по тежки терени, като едновременно с това се нуждаят и от 7 честа в салона", обясни Гвинея пред изданието Autocar.


Dacia Jogger


Топ-мениджърът допълни, че същото се отнася за дизайна на интериора и екстериора на автомобилите. Стратегията на румънската марка е да се съсредоточи върху най-важното - моделите на Dacia да не изглеждат скучно. 

Коментарите на Гвинеа бяха предизвикани от това, че хечбекът Sandero, който е най-продаваният автомобил в Европа, получи само 2 звезди на краш-тестовете на Euro NCAP. Тази оценка се дължи именно на факта, че моделът не разполага с някои основни системи за безопасност.


Dacia Jogger


"В Dacia не преследваме "звезди", това не е нашата философия. За да постигнем 5 звезди на Euro NCAP, трябва да натъпчем нашите автомобили с огромен брой електронни системи, камери, радара и други устройство, които клиентите ни не искат и нямат намерение да използват. Това не значи, че оставаме в "каменната ера", просто търсим баланс, като вървим в крачка с технологиите, но не вдигаме цените", обясни Гвинеа.

Снимки: Dacia

0 от 500
  • #41
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стратегията им е супер. Китайски кошник произведен в Европа. Стари двг-та на франсетата, евтинийката на все, ама ей ги на продават в пъти повече от който и да е друг!
  • #40
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 43 ( преди 2 години )
    Интересно колко ли се дразниш на самия себе си явно щом те кефи да дразниш неудачниците. Ми то ти си рядък пич да ти кажа, мазохист някъв хем да си неудачник хем да се кефиш да дразниш см себе си
  • #39
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 43 ( преди 2 години )
    Абе веднага си пролича че си по лоу кост промоциите. Те таквиз представители на посредствената част на населението много си падат по стари маркови кокошарници на колела и евтини промоцийки на туй онуй. А по отношение на това какво мога да си позволя ........хахахахахаха разсмя ме искрено. Разбирам че всеки съди другите на база собствените си възможности ама не всички сме кат теб.
  • #38
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 42 ( преди 2 години )
    Кефя се да дразня неудачницте, които не само не могат да си позволят да си купят такъв кошник, ама и мечтите им са малки и стигат само до Дачия! И такива като тебе, дето като им се изгубят доводите, започват да се правят на умни философи! Ще коментирам където и каквото си искам бе гномче, ти моето време не го мисли! А бира от лидъл пазарувам, щото другаде Митос в БГ не продават, а много ме кефи!!!
  • #37
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Господа разбирачи не мога да разбера като не ви харвсва Дачията защо четете новини за нея че даже и си губите ценното време да пишете в разни форуми дракайки се с тоз и оня. Живейте си живота. Бъдете на ниво и не си губете времето в глупости. Или викате кат си знаете нивото........освен да си отворите една бира от евтината от лидъл дето вчера я взвхте на промоция.
  • #36
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Генд ( преди 2 години )
    При 4 месеца във фирмата взеха 3 нови Сандеро, страшни били вика шефа на логистиката! Управлява се като от плейстейшън, лека, пъргава - абе слънце! Две седмици ги държахме с отворени джамове на служебния паркинг и ден и нощ заради вунята на ефтина пластмаса и полиестер. Една колежка първия ден пътува 200км с едното "слънце" като се върба стигна до прегледи в болница от кашлица от гадната вуня! Иначе на двигателя какво да му е - доказано рено от преди 20 години! Само с манивела дето не се пали!
  • #35
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До мда ( преди 2 години )
    Ти си явно от умните бакшиши. Хахахахаха
  • #34
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    Самопризнание, че таргета им е простите бакшиши в бившия социалистически блок, бедните пенсионери на запад и фирмаджии които не им пука подчинените им дали ще се возят в безопастни и удобни автомобили! Всяка 5-8 годишна кола от среден и премиум клас на западните и японските марки е в пъти по-добра от нова Дачия!
  • #33
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    кое е балъшкото че си купува. кола качва се и кара.А тоя с бмвто лежи под него поправя го пълни гушите на майстори с тия пари вместо на ексглокзия да отиде и тн Та балък има ама не е тоя с дачията
  • #32
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Някой си купува нова Дачия за 18 000 лв примерно, друг си купува 10+ годишно БМВ да речем) за 8000лв. Кой е богатия и кой е бедния в случая?"Ако въпросът е кой е дал повече пари е ясно, че е човекът с дачията. Също така той е и очевидният балък