IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart кардинално промени градските коли

Кросоувърът Concept #1 SUV дава ново начало на марката

Компанията Smart представи новия си кросовуър Concept #1 SUV, с който радикално променя разбиранията за градските автомобили. Шефовете на производителя, който сега е собственост на китайската Geely, са категорични, че този модел ще даде едно ново начало на марката.


Smart Concept #1 SUV


Новият компктен кросоувър е напълно готов за серийно производство, като представлява електромобил, създаден от нулата. Както е известно, Smart още през 2019 година обяви, че се отказва от двигателите с вътрешно горене, а всички нейни нови модели ще се разработва от Geely в Китай.

Показаният Concept #1 обаче е изключение, тъй като е разработка на Mercedes, чийто дизайнери на променили кардинално външния вид на модела. Дължината на кросоувъра е 4290 мм, широината - 1910 мм, а височината - 1698 мм. Така малкият SUV е малко по-къс, но по-широк и по-висок от електрическия Mercedes-Benz EQA. Той обаче е изграден на различна платформа, разработена от Geely. Тя ще се използва и от Volvo.


Smart Concept #1 SUV


Новият дизайн на Smart се отличава с тесни фарове, различен преден капак и голяма решетка на радиатора (или по-точно имитация на такова). В част от елементите по каросерията - като задния дифузьор, например, е вградено специално осветление. Средна стойка няма, а задната врата се отваря с помощта на сензори. Това обаче вероятно ще се промени при серийния модел.

Въпреки компактните размери, вътрешното пространство е едно от основните оръжия на кросоувъра. Показаният прототип е с 4 места, но серийния вариант трябва да може да побере 5 човека. 

Още снимки на електрическия SUV - вижте в галерията:

Новият Smart разполага с огромен панорамен люк на тавана, но главна роля в интериора изграе плаваща централна конзола, преминаваща в приборен панел - нещо, което вече сме виждали при модели на Mercedes. В средата е поставен 12,8-инчов екран на информационно-развлекатената система, приличащ на iPad.

Снимки: Smart

0 от 500