IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният седан на Opel се продава за 50 000 долара

Този Senator има 272 коня под капака и развива 255 км/ч

Един от най-впечатляващите автомобили в историята на Opel - седанът Senator от второто поколение на модела, е изложен за продажба. Машината е построена през 1990 година с участието на германската компания Imscher, която се е специализирала в разработката и тунинг на марките Opel, Peugeot и Kia.


Opel Senator Imscher


Специалният Senator се произвежда от 1987 до 1993 година, като дължината му е 4845 мм. Това е модел от най-висок клас, като се оказва и най-луксозният седан в историята на германския производител.

Под капака му е поставен редови 6-цилиндров двигател с обем 4,0 литра, развиващ 272 к.с. при 5800 об/мин. Максималният въртящ момент е достъпен при 3300 об/мин. Цялата мощност на мотора се предава на задната ос чрез 5-степенна механична или 4-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,5 секунди, а максималната скорост е 255 км/ч.


Opel Senator Imscher


Освен забележителни за времето си характеристики, Opel Senator Irmscher предлага модифицирано шаси и спортни седалки Recaro с електрическо регулиране, като при този екземпляр те са и с подгряване.

Продавачът е оценил 30-годишната кола на 47 000 долара, като нейният пробег е 193 000 км. Дори на тази възраст подобни показатели изглеждат напълно приемливо, още повече, че според написаното в обявата, двигателят е претърпял основен ремонт.

Още снимки на луксозния седан - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ексцентричен богаташ, който поради някакви негови субективни причини (най-вероятно емоционални) е луд фен на марката, колекционира я страстно и по някаква смахната приумица на съдбата наскоро е изгубил при драматични обстоятелствоя своя любим екземпляр Сенатор, разполага с декари закрита площ за съхраняване ... и т.н. в този дух, та той може да си го купи. Иначе не виждам как да стане и защо да стане.