IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално Ferrari Enzo беше продадено за почти рекордна сума

Произведената през 2003 година суперкола е изминала едва 568 км

Когато човек се замисли за суперкола от началото на века, една от първите мисли е за Ferrari Enzo. С вдъхновените от Формула 1 форми и неудържимият атмосферен V12 двигател той е истинско олицетворение на спортните автомобили от това време.


Ferrari Enzo


Именно такава кола, боядисана в цвят Rosso Scuderia, беше продаден за 3,2 млн. евро на частен купувач, чието име се запазва в тайна. Платената сума не е изненада, тъй като от Enzo са произведени едва 400 бройки през периода 2002-2004 година, само малка част от тях напускат фабриката в Маранело в този цвят.

Конкретният екземпляр е изминал едва 568 км и следователно е почти нов, като 6,0-литровият му V12 е непокътнат. Така новият собственик ще има възможност да се наслади на 660 к.с. и 657 Нм на пътя или на пистата, стига да не иска да държи колата в добре охраняем гараж, което е по-вероятно.


Ferrari Enzo


Цената от 3,2 млн евро обаче не е истински рекорд, но е близо до него. Най-скъпото Enzo в историята беше продадено на търг преди време за сумата от 5,1 млн евро. Това обаче е по-ценно, тъй като е последното, произвеждано някого и първоначално е било подарено на Папа Йоан Павел II.

В друг търг, проведен наскоро, Enzo Rosso Scuderia беше продадено за около 3 млн евро, докато изложен за продажба от аукционна къща черен екземпляр от модела се оценява на над 2 млн евро.


Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


0 от 500