IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаците си мечтаят най-много за Toyota

Идеалната кола според мнозинството анкетирани е Land Cruiser

Коя е колата на мечтите за мнозинството българи, можете да се досетите от класацията ни за най-продаваните употребявани модели през тази година. В други страни обаче т. нар. "нов внос" не е толкова безпрепятствен и евтин, колкото в България, и там мечтаните марки съвсем не съвпадат с най-продаваните. В Русия например най-продаваните марки през 2020 година бяха Lada, Kia и Hyundai. Но допитване на агенция "Автостат" показа, че мнозинството хора биха предпочели съвсем други брандове, ако можеха да избират.
 
 
мечтани марки в Русия
    
     
Както може да се очаква, в Топ 5 попадат и трите германски премиум производителя - BMW е на второ място като мечтана кола за 9.2% от запитаните, Audi е на трето място със 7.9%, а Mercedes - четвърти със 7%. Най-мечтаната марка от руснаците обаче е Toyota - с цели 12.3% от предпочитанията, като огромната част от тях се падат на всъдехода Land Cruiser.

Десетката на най-желаните автомобили се допълва от VW, Lexus, Land Rover, Porsche, Volvo и Skoda. Отсъствието на марки като Ferrari от мечтите на руснаците се обяснява със самата формулировка на въпроса на "Автостат" - "какъв автомобил бихте избрали съобразно вашия начин на живот?".
   
     
Toyota Land Cruiser
Идеалната кола според руснаците
   

    
Анкетата показва, че клиентите на Toyota са и най-лоялни към своята марка - цели 50% от собствениците на автомобили на японската марка я посочват като най-предпочитана. Другите брандове с висока клиентска лоялност са Honda (35.1%), Volkswagen (33.8%), Ford (33.3%) и Peugeot (31.6%).
 
 

 

0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Ами при това "бездорожие" какво друго да карат, особено в източната половина зад Урал. Като влезеш на "street view"в някой от руските градове на изток, почти всички коли са японски "нов внос" от Япония с десни волани.
  • #11
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Панчито ( преди 2 години )
    А защо не мечтаят за Лада Нива?
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гаус ( преди 2 години )
    За какво ти е да наблягаш на математиката тя отдавна е известна има много нови по-интересни насоки
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А ние в България си мечтаем за Дачия но като няма толкова пари търсим нещо нов внос до 5 бона.
  • #8
    4 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз лично чакам корейците да избият рибата съвсем скоро, както стана с телефоните и телевизори и затова последната кола парита са наляти при тях, също ги харесвам понеже работят здраво и наблягат на математиката, те нямат нищо общо с джендърската евротолерастия в която ние живеем.
  • #7
    4 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За Лексъкс не съм чул някой да мечтае
  • #6
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Обяснението е ( преди 2 години )
    че руснаците не са хора
  • #5
    11 rate up comment 37 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    Как може човек изобщо да мечтае за тойота?Нормалните хора мечтаят за Порше, Ферари, Ламборгини.... Тойота е обикновена кола за пенсионери.
  • #4
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Джоузеф Байдън ( преди 2 години )
    Мечтата за Велика Русия обикновено завършва с опашки за картофен хляб.
  • #3
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Така е, с тия темпове скоро ще мечтаят за Рено. Нормалния човек мечтае за Порше, Мерцедес, Лексъс и тн. Индийците пък мечтаят за Тата. Въпрос на възможности.