IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто кои са 10-те най-продавани електромобила в света

Близо половината от тях вероятно ще са ви непознати

Tesla е най-големият световен производител на електрифицирани автомобили, като води убедително пред VW и GM, показват обобщени данни за първото полугодие на 2021 на аналитичната компания EV Volumes. Компанията на Илон Мъск е пласирала 386 000 автомобила за шестте месеца. Volkswagen я следва с 332 000 бройки, но почти половината от тях са плъг-ин хибриди (PHEV). Третата позиция е за General Motors, с 227 000 бройки, от които 221 000 - чисти електромобили.


продажби на електромобили, графика
  
   
Като цяло световният пазар на електрифицирани коли се развива много добре, с 2.65 милиона пласирани бройки и ръст на годишна база от цели 168 процента. Най-големият пазар е Европа, но ако сметнем само чистите електромобили (BEV), Старият континент ще отстъпи първенството на Китай.

В глобален мащаб делът на автомобилите с кабел за зареждане вече достига 6.3 на сто, при едва 3 на сто преди година. В Европа делът им е 14% от всички нови продажби.
 
  
Най-продаваните електромобили, марки
  
   
На базата на досегашните резултати, анализаторите на EV Volumes прогнозират общо 6.4 милиона продажби на електрически автомобили за 2021 година, което ще е ръст от 98 на сто спрямо 2020. Все пак до края на годината темпото на растеж ще е по-умерено, защото сега сравнението е с много ниска база заради пролетните локдауни през 2020.  

Най-любопитна е класацията на най-продаваните електрически модели - цели четири от десетте автомобила в нея вероятно ще са напълно непознати за европейската публика.
  
  
10-те най-продавани електромобила в света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до 11 ( преди 2 години )
    На моменти даже се чудя дали са двама, или е един с необикновено сложно разстройство :D
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    tsla на теб харесвали ти как ухаят електроните когато включваш щекера в розетка или как звучи v8 а какво е да отвориш капака на автомобила в съботния ден и да прекараш деня в гаража изучавайки устройство на двг или предпочиташ да висиш пред компа разсъждавайки върху поведението на хората за непознати емоции за теб
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    И кога според теб са пуснати в продажба? ИД3 се продава вече доста отдавна! А ти виж в колко държави и континента се продава Модел У и пак пиши!
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Койсегаеномереднооо? В психологията има термин за хора, които заемат поза "партер" на бензинколонката и наричат обратни всички останали и той е "проекция".
  • #8
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тия вибратори май си ги пляскаш като плюсчетата, а, гейзерски комунист
  • #7
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    за всичките гейзери с ДВГ-та - една електричка е 6 пъти по-евтина за обслужване от ДВГ, вярно е, че това идва от полицейско управление, но истината си е истина, ***
  • #6
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха, почитател на вибратори да каже на каращите двг че са гейове е уникално нагло и смешно. Пазете въздуха от газове и продължавайте да си запушвате ануаспусите, както до сега с всякакви предмети и спрете да се правите на остроумни.
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    като се замислих по-големи *** от комунистите в лукойл няма, е брежнев хубаво се мляскаше с други ***, но ...
  • #4
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    гей джъндирите с двг-тата по-добре да не пишете
  • #3
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Петър е кухар ( преди 2 години )
    1, я виж германските, кога са пуснати в продажба. Тресла джендърите си пишете, каквото ви падне. Винаги извъртате нещата, гейзерска работа. Напълно нормално за вашия неопределен пол. Ще видим, като спрат субсидиите, тогава всички вибратори, колко ще се продават.