IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малките SUV с най-голям пробег с един резервоар

Тези 10 модела показват нисък разход, като повечето не са хибриди

През последните 20 години производителите на автомобили се стремят към едно нещо - повишаване на ефективността и намаляване на потреблението на гориво. Целта е да се намалят максимално вредните емисии, като много от компаниите намалиха обема на резервоара на своите модели, за да ги направят по-леки и съответно по-икономични.


кросоувъри


Така изниква въпросът - кои са преводните средства, които могат да се похвалят с най-ефективни двигатели и да изминават по-голямо разстояние с един резервоар? До голяма степен това зависи и от теглото на самия автомобил, както и на хораата и багажа в него.

Изданието Motor1 направи класация на моделите от един от най-търсените сегменти на пазара - този на субкомпактните SUB-модели (клас B). Те се превърнаха в универсални превозни средства, които се използват като за придвижване в града, така и за семейни пътувани на големи разстояния.

В случая са избрани бензиновите версии, като под внимание е взето декларирания разход на гориво от потребителя. Съответно, той е сравнен с обема на резервоара.

Топ 10 на SUV-моделите с най-голям пробег с един резервоар (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредната манипулативна и непълна статия с доста груби грешки. Къде забравихте TOYOTA C-HR??? Питам и отговор не искам защото знам кои са ви спонсорите. Та по въпроса за TOYOTA C-HR. Резервоара е 43 л. и има среден разход 3.8/100. Смятайте, ако поне това можете! В града колата харчи 3.5/100, но съм успявал да я сваля до 3.2 вечер, когато няма трафик и движение.
  • #24
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Написали сте за Опел моката че двигателя е с капацитет 52 литра. Може би става дума за резервоара.
  • #23
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нисан-кашкай 1.6 дизел.130 или 140 коня.Колата е автоматик,резервоар 55лХодя до Бургас 3 пъти в месеца:на магистрала с 120км ,климатик на 27,3 човека и пълен багажник разход 5.7л на 100км.Междуградско и градско в Пловдив под 5л на 100кмНа магистрала със скорост 180км ,ми даде разход 7.6л на 100км.Това е страхотен автомобил.Карам с зимни гуми и гумите са 225/19/45
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Киа ниро ( преди 2 години )
    От 3,6 до 4,7 ми е разхода.
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    1.5HDI е истината за първите 30 зареждания по 1000км. После си търси нов двигател.
  • #20
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Тези данни са възможни само в лаборатория.
  • #19
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Койота ( преди 2 години )
    Затова ли продажбите на койота са надоле?Хаха дори ГМ и Форд ги бият в Америка за Европа изобщо не говорим.
  • #18
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Койота ( преди 2 години )
    Затова ли продажбите на койота са надоле?Хаха дори ГМ и Форд ги бият в Америка за Европа изобщо не говорим.
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Вътю Т. Панчев ( преди 2 години )
    Бутален парен двигател с външно горене за 1 тон маса на мепесето рзход на кюммр - 3 кг на 100 км , няма стартер ,няма съединител , няма скоростна кутия , няма спирачки , няма охладителна система , около 80 литра вода на 100 км ...а , давайте нататък ...последните Стенли са произведени през 1940
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "...които се използват като за придвижване в града, така и за семейни пътувани на големи разстояния." !??! Може би аз не съм в ред ,но за семейно пътуване на дълги разстояния предпочитам едно комби , а не "малък СУВ", лично мое предпочитание!