IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малките SUV с най-голям пробег с един резервоар

Тези 10 модела показват нисък разход, като повечето не са хибриди

През последните 20 години производителите на автомобили се стремят към едно нещо - повишаване на ефективността и намаляване на потреблението на гориво. Целта е да се намалят максимално вредните емисии, като много от компаниите намалиха обема на резервоара на своите модели, за да ги направят по-леки и съответно по-икономични.


кросоувъри


Така изниква въпросът - кои са преводните средства, които могат да се похвалят с най-ефективни двигатели и да изминават по-голямо разстояние с един резервоар? До голяма степен това зависи и от теглото на самия автомобил, както и на хораата и багажа в него.

Изданието Motor1 направи класация на моделите от един от най-търсените сегменти на пазара - този на субкомпактните SUB-модели (клас B). Те се превърнаха в универсални превозни средства, които се използват като за придвижване в града, така и за семейни пътувани на големи разстояния.

В случая са избрани бензиновите версии, като под внимание е взето декларирания разход на гориво от потребителя. Съответно, той е сравнен с обема на резервоара.

Топ 10 на SUV-моделите с най-голям пробег с един резервоар (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е много важно в Сибир, където разстоянията между бензиностанциите са доста големи, а аз като си купувах умишлено пропуснах миксерите и си взех атмосферник с обикновен автоматик, единствения му проблем - харчи малко повече, но не е поредната жертва на еко-рекета в ЕС.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Някой ( преди 2 години )
    Пежо 2008 или Ситроен СЗ Aircross с дизел 1.5 HDI е истината-среден разход около 4л/100 км. Пробегът е над 1000 км с резервоар 45 литра.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Captur харчи най-малко от всички в статията.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Защо започнахте за мерите на ДВГ пробега с един резервоар ? Това е абсолютно безсмислен показател - всеки производител може с допълнителен разход от 50 лв да го удвои .
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Kat ( преди 2 години )
    Това изречение не го разбирам. "Превъзходството в пробега обаче се дължи и на капацитета на двигателя, който е 52 литра"???Иначе тези трицилиндрови 1,0 нищо не става от тях, с тези измислени еко норми съсипаха автомобилния сектор и после защо нямало продажби