IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модели на Dacia ще получат нов двигател на Lada

1,8-литровият атмосферен мотор може да се използва и в хибридна система

Още през пролетта компанията Renault представи новата стратегията на брандовете, които притежава. Тя носи името Renaulution, като в нея се посочва, че основни агрегати за всички нови модели на Lada ще бъдат нови двигатели с обем 1,6 и 1,8 литра.


Lada 1.8


Сега френското издание L'Argus съобщава, че по-големият мотор - този с обем 1,8 литра, ще се поставя и по-евтините модели на Renault, които се предлагат под марката Dacia. Припомня се, че в стратегията за развитие е посочено, че автомобилите на Dacia и Lada ще бъдат унифицирани до голяма степен, като ще преминат на една платформа.

Това е модулната архитектура CMF-B, като за намаляване на разходите Renault Group ще използват еднакви силовия агрегати. Един от тях е нов 1,8-литров атмосферен двигател E-Tech, който засега е известен с вътрешно корпоративния си код HR18.


Dacia Bigstar


Този мотор ще се появи на новото поколение на Dacia Duster, чиято премиера е насрочена за 2024 година, като той ще може да се използва и като част от хибридна система, което ще позволи и постигането на по-малки вредни емисии. Година по-късно ще излезе и по-големият SUV на Dacia - Bigstar, на които също ще се поставя този агрегат.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1 - как разполагаш 2 клапана шахматно :)
  • #3
    4 rate up comment 40 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чета и се смея на глас. Смях. Хора разберете рено датчия пижо пък още повече лада. Това не са коли защо да си го причинявате преди 10 години какви бмвта имаше текват му лигите на човек. Купувате си една петица и сте номер едно!
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да те допълня, брат. В този двигател за първи път използват обърнати клапани.
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този мотор е върха! С нова система, с 2 клапана на цилиндър, разположени шахматно, за по-висока мощност. Германците да се изядат!