IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia привлече главния дизайнер на Aston Martin

Майлс Нюрнбергер ще отговаря и за стила на моделите на Lada

Главният дизайнер на Aston Martin - Майлс Нюрнбергер, ще отговаря за разработката на стила на бъдещите модели на Dacia и Lada, съобщиха от групата Renault, която контролира румънската и руската марки.


Майлс Нюрнбергер


Той застъпва на новата си длъжност на 1 септември, като заменя на поста Алехандро Месонеро-Романос, който само преди дни беше назначен за главен дизайнер на Alfa Romeo. Нюрнбергер, който е автор на дизайна на модели като DBX и V12 Speedster, ще бъде директно подчинен на главния дизайнер на групата Renault – Лорънс ван дер Акер.

Вече са известни и първи проекти, с които ще се заеме на новото си работно място. Основният от тях е превръщането на концепта Dacia Bigster в сериен модел, което трябва да стане до 2025 година. Едновременно с това Майлс ще трябва да доработи новия дизайн на „Нива“, чиято външност ще бъде основана на базата на концептуалния Lada Niva Vision.

През последните 13 години Майлс Нюрнбергер е директор по дизайна на Aston Martin, като освен това 3 години е работил в Lincoln и 4 години в Peugeot-Citroen. При престоя си в британската марка той е отговарял за стилистиката на кросоувъра DBX, хиперколата Valkyrie и концепта Lagonda. Освен това е работил още над моделите DB11, V12 Speedster и купето Victor.

Снимка: Aston Martin

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пожелавам на астън-мартин да успеят да стигнат качеството на дачия /щото в момента са много зле, новите астън-мартин се развалят на всеки пет минути, не стават за нищо - ни за риба да идеш, ни дърва за огрев да пренесеш, да не говорим и че са скъпички, макар че при покупка на пет-шест парчета дават отстъпка - на пет астън-мартина един ви е безплатен, за части, поради гореспоменатата причина./ПП. А да, забравих - аз съм ***, на астън-мартин не съм се качвал в живота си и гроздето е кисело.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преминав от АМ в Дачия любопитно от псих гл точка. Мотивите интересни, малко вероятно е да е приел по-ниско (вкл. бонусите) възнаграждение. Многозначителен е фактът, че един чехи се насочиха към голяма петица, а къде се цели Дачия. Т.н. "Ново Нормално" вероято ще удари сериозно бизнеса на скъпи брандове. Едни викат "кефът цена няма", но от фин. гл. точка притеж на автомобил става все по-безумно. Малцина смятат вярно! Някои спец се "окопават" в бюдж бранд?? Може да е по-перспект? Сметки неясни!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ехеее кога ще ги стигнем румънците.......