IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на Lada и Dacia избяга в Alfa Romeo

Алехандро Месонеро-Романос така и не влезе в длъжност

Само преди дни Алехандро Месонеро-Романос беше назначен за главен дизайнер на новото обединение Dacia-Lada , но той така и не встъпи в длъжност, а обяви, че напуска Renault Group. По информация на Bild , испанецът преминава на работа в концерна Stellantis, където ще отговаря за дизайна на Alfa Romeo.


Алехандро Месонеро-Романос


От прес-центъра на Renault отчасти потвърдиха това, като обявиха, че временно дизайнерският отдел на Dacia-Lada ще бъде ръководен от Давид Дюран. Главният изпълнителен директор на френската група Лука де Мео коментира, че е изненадан от решението на Месонеро-Романос.

Дизайнерът се присъедини към Renault Group през октомври миналата година, след като преди това работеше за Seat. Именно той трябваше да бъде човекът, който да промени стила на автомобилите Lada, след като руските модели преминат на платформите на Dacia.

За Месонеро-Романос това е поредна промяна, след като през периода 1994-2001 година беше част Volkswagen Group, където работи за Seat, Volkswagen, Audi и Lamborghini. След това премина в Renault, като стигна до главен дизайнер на подразделението Samsung Motors (2009-2011 година), и после отново се върна в Seat.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #6
    22 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 3 години )
    Да си дизайнер в Алфа, е като да си пилот на Ферари. Всички мечтаят, на единици се пада честта. И ако имаш шанс да си избран - не му мислиш. И не става дума за успехи и продажби или известност или някакви такива банални неща. Става дума за влизане в Храма, за докосване от Папата, неща дето само в Италия се случват.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "ти си на устата на топа" Това е като пище чифтови
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Зонго ( преди 3 години )
    Това звучи малко като виц, все пак днес не е първи април :)
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Продължение на # 2 (преди две минути беше 3):)... Това се отнася за "изчезналия" коментар 1
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 и 2Как и на какво ги четете тези неща? Ето, копирам заглавието, което аз чета: Главният дизайнер на Lada и Dacia избяга в Alfa Romeo
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Анонимен 1. Тук се отнасят с нетърпимост към критиката. Вече си номиниран за враг, Ай-Пи-то е отбелязано в съответната база и ще последва репресия или опит за превъзпитаване. Не са чували за Уай-Фай и каскадни ВПН, така че каквото и да излезе от това Ай-Пи, ти си на устата на топа. Прави му сметката :))