fallback

Rimac Nevera и Tesla Model S Plaid най-после се срещнаха на пистата

Двата най-бързи серийни автомобила се съревновават на ускорение (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала DragTimes организира съревнование между лифтбека Tesla Model S в топ-версията Plaid и хиперколата Rimac Nevera. Тези два електромобила претендират с основание за званието "най-бърз сериен автомобил на планетата", така че срещата им на писта за драг беше само въпрос на време.

Четирите електромотора на Rimac Nevera развиват общо 1914 к.с. По паспортни данни това е достатъчно, за да може машината с тегло 2146 кг да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,97 секунди. Обявеното от производителя време за изминава на дистанцията за драг от 1/4-миля е 8,6 секунди.

На свой ред Tesla Model S Plaid има 3 електромотора със съвкупна мощност 1034 к.с. Освен, че е близо 2 пъти по-слаб, американският лифтбек е и малко по-тежък от хърватския си съперник - 2192 кг. Обявеното време за ускорение от - 0 до 100 км/ч е 2,1 секунди.

Колата на Tesla има все пак едно предимство и то е в цената - 124 000 долара. Освен това, Model S Plaid наистина ще се появи в масово производство, докато от Nevera ще бъдат направени само 150 бройки и всяка от тях ще струва не по-малко от 2 млн евро.

Напълно очаквано, и трите старта са спечелени от хиперколата на Rimac. След като наскоро тя направо унижи Ferrari SF90 Stradale, този път Nevera не остави шансове на Model S Plaid и се доближи до обявените характеристики, преодолявайки 1/4-миля за 8,62 секунди. Това се случи само седмица, след като същите тези момчета от Drag Times поставиха нов световен рекорд, записвайки 8,58 секунди.

Снимка и видео: Drag Times

fallback
  • #16
    анонимен ( преди 2 години )
    В паралела при сравнението на голф и тесла любителите, не съм сигурен, кое е по-важен фактор: това, че от малки са им се подигравали че са с малки патлета, че мозъка им е останал в развитието на 5 годишен сурикат, или че искат всеки ден да се доказват на мамчетата си и на пияниците пред блока, че тяхната талига е най-лъскава. Може пък да е комбинация от трите неща, като тесларите са голфъри на 55та степен, демек с още по-малки ***, демек и за това са гейзери, но с мозъци на колибрита.
  • #15
    :) :) :) :) :) ( преди 2 години )
    TSLA, те теб те минават всеки ден по няколко пъти, ту на площад Македония, ту на околовръстното.
  • #14
    TSLA ( преди 2 години )
    100 до 200 за 3 и 4 секунди. Геле, некой ни минА!
  • #13
    Хахахаха ( преди 2 години )
    8.5 секунди, а Тесла е 9.3! Не е ли 8 десети от секундата? Или ти тези неща не ги знаеш? Невера преминава с 2707км/ч а Тесла с 250 км/ч!
  • #12
    анонимен ( преди 2 години )
    Кви десети бе човек, целия драг е 8,5 сек. за 8 секунди хърватката се превърна в точица в далечината пред погледа на шофьора на Тесла.
  • #11
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Така Тесла изпреварва АМГ-тата! Мисля, че даже Тесла си дава мноооого добро време! Защото, нищо в този тест не е на страната на Тесла! По-тежка е, по-слаба е и пак закъснява само с няколко десети! Тесла е семейна кола с характеристики на хиперкар!
  • #10
    анонимен ( преди 2 години )
    Мда, мисля че нищо не може да се каже след това видео. Тесла изглеждаше като малолитражка с 80к.с. срещу AMG с 500к.с.. Хърватската електричка наистина си я бива, не очаквах че чак така ще смачка тая Тесла, вярно че е с 880к.с. повече, но изглеждаше така взе едно е с 2000к.с. повече. На първия драг Nevera закъсня на старта, но след това изпревари Теслата, все едно е спряла на място.
  • #9
    Иван Гешев ( преди 2 години )
    Гледай хърватите до къде стигнаха. Собствена автомобилна компания! Добре, че ние с Баце поне напълнихме чекмеджетата, пък бедняците да се оправят.
  • #8
    Бракми ( преди 2 години )
    Най-бърз автомобил е този с, най-висока максимална скорост. Тези консерви спорят за, най-бързо ускоряващи до 100 и евентуално до 200. Драг на 400 метра е едва десет процента от качествата, които трябва да има една спортна кола. Да сте чували за пътно поведение, за еластичност...
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    Гъделичкане на глуповати и ниЗки човешки структури и примитивни страсти. Тъпо "състезание" между несравними съперници. Видимо чудесно функциониращ лаунчконтрол при Тесла, свиделство за притежавана върхова технология. Иначе това е неприятна компания, която е родена в тежък грях и продължава да затъва в лъжи. Респект за хърватите! Те също се сдобиха с повсеместно разпознаваем, международно признат бранд от най-висока класа. Ние нямаме такъв и по всичко личи, че това е трайно.
fallback
Последни