IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да предпазите автоматичната трансмисия от прегряване в жегите?

Няколко необичайни, но доказани начина за спестяване на големи неприятности

Някои шофьорски практики, които вредят на автомобила при движение в студено време, го спасяват в летните жеги. Това се отнася и за работата с автоматичната скоростна кутия, особено ако се шофира в града. Този тип трансмисии са заплашени от прегряване, тъй като в топлото време течността в тях бързо губи свойствата си, както и способността да предпазва основните детайли от прегряване. Някои от тях не са от метал, което ги прави още по-уязвими.

За кои трансмисии се отнасят тези съвети? За всички хидромеханични скоростни кутии и вариатори, където преобразувателят на въртящия момент предава въртене от двигателя към скоростната кутия. И все пак те важат най-вече за класическите автомати.

Как да предпазите автоматичната скоростната кутия от прегряване? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    джигит ( преди 2 години )
    Аз затова по магистралата не падам под 180км/ч, да не прегрее кутията
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Не мисля че е вярно ( преди 2 години )
    Карам автоматик от 2010, всичко си зависи от шофьора. Сигурно може да се прегрее автоматик, но не виждам как това ще стане в задръстване освен ако не теглиш каравана и пълзиш 2-3 часа. Дори и тогава знам че не трябва да приплъзваш всеки 2-3 метра а да гледаш да изминеш 10-15 м на един път. И все пак с кола която е под 10 г на нормални км не би трябвало де е проблем. За дрифтове в пясъци, кал и снегове е ясно - трбва да си правиш сметката.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    стига писал простотии, Петърчо
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    А не може ли да превключа на режим N вместо да въртя през задна до P ????