IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екстремисти се готвят да провалят автосалона в Мюнхен

Еколози и велосипедисти се заканиха да блокират работата на изложението IAA

Заради пандемията от COVID-19 предстоящото изложение IAA в Мюнхен ще се проведе на чист въздух, като идеята е то да покаже не толкова нови модели, а технологии за автомобилна мобилност. Въпреки това, много различни организации искат да блокират и дори да провалят събитието, съобщават медиите в Германия.


IAA изложение протести


През 2019 година изложението IAA бе запомнено с протести на различни екологични клубове, както и с действията на леви екстремистки клубове като „Sand in the Gears“, които нарушиха реда с опитите си да блокират панаира. В навечерието на събитието имаше дори палежи на автокъщи, които бяха приписани на противниците на IAA. Заради хаоса изложението напусна Франкфурт и се премести в Мюнхен.

Промяната обаче явно няма да спре протестиращите и те се готвят за нови демонстрации и блокади. Гражданското движение „Compact” смята да използва изложението за политическа сцена, като обяви свикването на протест на 11 септември, когато в Мюнхен трябва да пристигнат журналисти от цял свят, отразяващи автосалона.


IAA изложение протести


„Слагаме край на все по-големите автомобили и фалшивите обещания за електрическа мобилност! Ние се борим за нашето основно право на защита на климата! В Мюнхен ще сложим край на ерата на автомобилите с гражданско неподчинение и призоваваме за протест срещу големите корпорации и производители“, обявиха от движението.

За същото призовават и екологичната BUND, както и асоциацията на велосипедистите ADFC. Те също организират голяма демонстрация на 11 септември, като са готови да блокират работата на изложението в Мюнхен.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лошото е, #5, че баба Меркел не е такъв тип лидер, че да им връчи лопатите (а и скоро сдава поста), а създателят на въпросния почин се самоуби преди 76 години и не остана никой, който да ги направи "свободни"...
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо не протестират на летищата, корабните терминали, животновъдните ферми, златодобивните мини и пред китайските ТЕЦ-ове, ами са се заяли само с колите? :-(
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най лицемерната па плач. Съмнява ме до Мюнхен да са пътували пеш или с велосипед. Хора, които потни вода не са пили и се хранят от грантове, ми писна да обясняват как да си живеем живота и да дават наклони на всички останали. Крайно време е подобни екземпляри да им се даде парче земя някъде на кънда в г..., лопата, мотика, брадва, чувал зърно и след година ще ми е интересно какви ще ги говорят.
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спомняте ли си "еко-мъченицта" Грета, която за а стигне то ООН, преплава океана със спортна лодка за милиони, и която за да я върнат екипаж-а летя със самолет, да не говорим за останалите и псведо еко глупости? Еми тези за същите пасмина
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не са еколози, а платени клакьокри. Преди години във Франкфурт ги бяха изловили как са паркирали колите по съседните преки, и се правят на мъченици, дошли с колела или с гр. танспорт. На тези целия сват им пречи за какво ли не, но те никога не се отказват от нишо - колите им нямя да са електо или хибриди, искат си евтините полети да обикалят света, а дори не им дреме, че тока може да е от въглища.