IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи още едно крос-купе за Европа

Малкият SUV се казва Taigo и е роднина на Polo и T-Cross

Във Volkswagen явно са решили да не оставят нито един сегмент от пазара без кросоувър, без значение колко малък е той. Германският производител представи нов компактен SUV, който се казва Taigo и изглежда доста познат, тъй като дебютира още през миналата година в Южна Америка, но под името Nivus.


VW Taigo


От Volkswagen твърдят, че това е „първото SUV-купе в сегмента на малките автомобили, като то прилича повече на Polo с увеличен пътен просвет, отколкото на истински SUV. В основата на Taigo е платформата MQB A0, която се използва и за T-Cross, като моделът е получил по-ниска линия на покрива в стила на истинско купе, но е с по-голяма дължина.

Размерите на Taigo са 4720 мм дължина и 1757 мм широчина, докато междуосието е 2566 мм. Новата форма на линия на покрива се е отразила на обема на багажника, който е 438 литра, докато при T-Cross той е 455 литра.


VW Taigo


Интериорът на новото крос-купе на Volkswagen е идентичен с този на обновеното Polo, представено по-рано тази година. Купувачите получават най-новото поколение на информационно-развлекателна система MIB3, която стандартно разполага с 6,5-инчов екран, а като опция се предлага 9,2-инчов. Има също безжично връзка с Apple CarPlay и Android Auto, както и изцяло цифров приборен панел.

Сред опциите попада чувствителен на допир пулт за управление на климатика и пакет IQ.Drive, който обединява всички системи за подпомагане на водача.


VW Taigo


Двигателите на Volkswagen Taigo са само бензинови, като задвижването е към предните колела. Купувачите могат да избират между 1,0-литров TSI с 3 цилиндъра, който развива 95 и 110 к.с., и 1,5-литров TSI с 4 цилиндъра, чиято мощност е 150 к.с. Най-слабият мотор е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия, докато за останалите се предлага 6-степенна механична или 7-степенна DSG.

Продажбите на най-малкото крос-купе започват тази година, но първите бройки от модела ще бъдат доставени през 2022 година. Цените предстои да бъдат обявени.

Още снимки на най-малкото крос-купе на Volkswagen - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аутукумедия пак къртят с грешки безкрайни.Дължината му е под 4.30 см.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако е дълго 4,72м. не виждам нищо общо с Поло, това е голямо почти колкото Туарег.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма връщане назад вече, нали постяно го казват. Ще има автономни кубчета които ще хвърчът постояно насякаде (където им е позволено все пак) и хората ще блеят по екраните където ще има само "угодна" информация която хората ще си я преповтарят меджу себе
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    няма шанс срещу Арканата
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-скоро до 20 години ще има нов сегмент: дронове и самолето-коли, ако прогнозите за зачествяващи пандемии се изпълнят.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Странно е това творение, междуосието е колкото на моята кола BSUV дълга 4150, дори при мен е по-голямо 2580, но иначе е 60 сантиметра по-дълга, явно е грешка.
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    Nix Besonderes: Отпред е взета и заимствана от новите френч-мижитурки, а отзад - чисто копие на собственоръчното им чехише подразделение - СУВа на шкодичката...
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    А дали е така, кой к ( преди 2 години )
    Че то и сега си имаш повдигнато "Поло", оня ден видях едно паркирано редом с един Сеат Арона.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Едва ли дължината е 4720мм., по вероятно е 4270мм., иначе отива в един друг клас!
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Свищовския ( преди 2 години )
    Хубавото на кросоувърите е, че до 15 години ще са толкова безумно масови, че никой няма да иска да си ги купува. Тогава ще се завърнат красивите коли - бързите купета и седани.