IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla тества Model S Plaid с два различни волана

Илон Мъск е категоричен, че електромобилът ще се предлага само с щурвал

Още преди дни главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, написа в Twitter, че най-мощната версия на Model S – Plaid, няма да се предлага с традиционен волан въпреки мнението на тест-пилотите на компанията и на много от бъдещите собственици на електромобила.


Tesla Model S Plaid


Нещата обаче явно са се променили, защо в момента Tesla тества машината на Северна дъга на „Нюрбургринг“, като от публикуваните снимки на прототипа става ясно, че той е с различни волани. На една от сериите снимки се вижда бъдещият щурвал (като на самолет), а на друга – стандартно кормило.

Според блогъра Маркиз Браунли, които беше сред първите, успели да тестват Model S Plaid, електромобилът е много добър, но щурвалът, въпреки че изглежда страхотно, е много неудобен и може да се превърне в проблем за собствениците.


Tesla Model S


Някои автомобилни издания посочват, че заснетият прототип на „Нюрбургринг“ всъщност атакува рекорда за обиколка на Северната дъга при серийните седани и това е причината да бъде със стандартен волан. А серийната версия на Model S Plaid ще се предлага само с щурвал и няма шанс Мъск да промени мнението си, въпреки желанията на собствениците..

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Една от най-известните немски автомобилни медии която има и ТВ канал на български измери време 7мин и 13сек за Плайд
  • #8
    4 rate up comment 9 rate down comment
    по-добре... ( преди 2 години )
    да тестват с 2 батерийки, че само 1 няма да им стигне на Нордшлайфе!
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Миналата година Тесла Модел С Плейд беше прототип и времето нямаше да се вземе за официално! Те само тестваха! Като дадоха време от 7.23 минути, с възможност да стигне до 7.05 минути! Така, че тук се очаква добър резултат! Но дали е за рекорд или тестове, ще се види!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Модел 3 има много добри времена на Ринга! От любители! Модел 3 има много добро време на пистата в АНГЛИЯ на Топ Гиър с тест пилот The Stig! Незнам за какви други времена пишете! Старият Модел С, не беше кола за писта, батерията прегряваше а и не беше толкова бърза на скорости над 130 км/ч, каквито са главно скоростите на Ринга!
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Ти какво говориш бе човече? Ринга е мечтата на всеки автомобилен производител на спортни коли, най-трудното трасе, само за топ автомобили. Ако някой направи рекорд там, веднага вдига шум до небесата. По-голяма реклама от това няма. А какво остава за тоя хвалипръцко Мъск, той ако направи рекорд на ринга, ще има туйтове, ще има речи, времето ще го направи на светещ надпис над заводите си. Къде отиваш ти. Ще направи рекорд на ринга и ще го скрие ха ха. Дори за 2-ро 3-то време пак щеше да го обяви.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Абе незнам официално-неофициално, отидоха да подобрят рекорда, първия ден обявиха, че са го подобрили, като им поискаха потвърждение, на втория ден щяха да го правят официално, вътяха, въртяха цял ден и накрая тихомълком се изнесоха от ринга и никакво време не показаха.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Модел 3 има доста добри времена на Ринга, нещо бъркаш! Само не тръгвай със официални и неофициални! След като имаш видео на цялото шофиране, не е нужно да е официално записано. А и Тесла до сега не се е стремяла да се доказва на Ринга.
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е те вече няколко пъти атакуват Ринга ама досега все си тръгваха с подвита опашка, дано вече с модел с 1100к.с. да направят нещо. Защото порвите 10 времена на ринга са с автомобили с доста по-ниска мощност.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Охоо ( преди 2 години )
    Много *** скоро ще получат времето на Тесла на Ринга и се надявам да се спре с троленето! Но ми е интересно, какво ще кажат тогава!