IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се отказа от бруталната Model S

Пускането на версията Plaid + се отменя, обяви Илон Мъск

По-рано тази година Tesla обяви, че ще предложи на пазара нова топ-версия на Model S. Тя получи добавка Plaid + към названието си, като развива 1020 к.с. и предлага ускорение на суперкола – 1,9 секунди от 0 до 100 км/ч.


Tesla Model S


Излизането на такъв електромобил обаче се отлага, като решението за това беше обявено от шефа на компанията Илон Мъск. Той го стори по обичайния за него начин – с публикация в Twitter, като посочи и причината. „Предстоящият по-евтин „обикновен“ Model S Plaid е достатъчно добър, тъй като е най-бързият сериен автомобил на планетата“, написа Мъск.

От Tesla все още не са коментирали официално изявлението на шефа си. В конфигуратора на сайта на компанията модификацията Plaid + все още стои, но продължава да не е налична за поръчки (така е от известно време). Освен, че е по-бърза от версията Plaid, тя трябваше да предлага и по-голям пробег – 836 срещу 627 км. Разликата в цените също не е малка – Plaid започва от 119 000 долара, докато моделът с „плюс“ в името струва поне 149 000 долара.

Най-вероятно, в Tesla са се отказали от пускането на Model S Plaid + заради опасност от припокриване на продуктите. Следващото поколение на Roadster трябва да бъде най-мощният и най-бърз модел на марката, но той може да остане в сянката на далеч по-практичния седан с подобни характеристики.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    джъст -А- мен=BMG! ( преди 2 години )
    Просто и само - временно. Все пак сите ние тук прекрасно знаем, че Бъдещето е и принаделжи определено на Т
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Всъщност ( преди 2 години )
    Plaid + е с 1400 коня. Настоящият Plaid е 1100. Колко коня ти е колата? Двойка 136? Не, брат, хиляда и сто. Можете да го видите с новия му интериор като напишете "I Found a Plaid Model S! (Walkaround)" в тубата
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    И без плюс, Плейд е достатъчно брутален!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе незнам какво пускат другите фирми ама като им видя дизайните и интериорите на другите, Модел S излежда супер остаряла и постна и в дизайн и интериор. Ако пък я сравня с Audi e-tron GT там вече разликата е брутална в полза на Ауди. А тепърва ще настъпват БМВ, Мерцедес и Ауди, пиша тези три марки защото са ценово в един и същи клас, но Теслата стои супер зле пред тях. Може технически да е много добра ама като отблъсква с дизай и евтин и постен интериор, много хора ще предпочетат нещо друго.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И до ден днешен Model S няма алтернатива на пазара. Вече станаха 10 години от премиерата на тази кола и другите фирми още не са пуснали нищо което дори да се доближава като съотношение на цена и параметри. Японците ги няма никакви. Корейците се мъчат там с някакви модели .....а най близкото към момента е новият модел на Audi e-tron GT. което в интерес на истината е много добра кола но и значително по скъпа. Поршето пък е хептен скъпо.
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо да вадят нов модел от нулата? Този модел си е достатъчно добър и могат ако искат да го продават още поне 15-20 години като през няколко години му правят лек фейслифт. Могат да направят нов интериор и др. но като се замисли човек то по добро от това няма как да се измисли. Общата концепция на електрическите коли вече е ясна. Платформата на Тесла е установена и доказана. Няма какво ново революционно да се измисли в тази посока. От тук нататък мога само да си играят с дизайна и детайлите.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    е те и роудстъра го отложиха... пак... за някога си...
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ехаа една година чакахме да видим този модел, който вече трябваше да се доближи до това, което искат потребителите 1000км. с едно зареждане а накрая какво стана? Реклами, реклами и накрая едно нищо. Кибертръка и него вече 2г. го чакаме очаквам скоро да кажат че се откават и от него, както и Роудстъра. Поне да вземат да извадят нов модел на модел S, колата когато излезе изглеждаше съвременно, днес изглежда като стара баба, няма ли да излезе нов модел или 20г. ще продават един модел?