IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не може да бъде: американски пикап тегли с 60 тона над лимита си

Видеото как Ram влачи камион и две ремаркета с дърва стана интернет сензация

Теглителната способност на пикапа Dodge Ram 2500 по документи е 13 050 паунда, или 5900 килограма. Но този герой от видеото успява да я надхвърли с почти 60 тона! Удивителната сценка е заснета от случаен минувач в канадското градче Уилямс Лейк, провинция Британска Колумбия. На нея ясно се вижда как пикапът тегли огромен камион с дърва - не просто натоварен, а с две пълни с трупи ремаркета. Теглото на цялата композиция е около 64 тона по сметки на сайта Motor1.
  
   
Ram, пикап, камион с дърва
   
    
На всичкото отгоре пикапът не е първа младост - става дума за Dodge Ram 2500, произведен около 2005 година (тогава Ram още не беше отделна марка). На видеото не се вижда никакъв черен пушек, какъвто дизелов агрегат несъмнено би произвел при такова претоварване, така че вероятно пикапът се задвижва от 5.7-литровия Hemi V8 с мощност 345 конски сили (тест на последното поколение Ram с този двигател вижте тук).

 
 
   
    
За сметка на това се вижда светъл пушек, който може би е от превъртането на гумите, но от това разстояние е трудно да се каже. Клипчето бързо стана интернет сензация и медиите в САЩ и Канада отчаяно издирват собственика на пикапа, за да разкаже за преживяването. И също да разкрие в какво състояние е трансмисията му след подвига.


 

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Кимонот ( преди 2 години )
    Максималният товар е 63500 кг. Тоест си е в разумните граници.
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Гошо ( преди 2 години )
    С трансмисията е станало андибул морков.
  • #6
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тази цифра която е дадена е да тегли товар в разумни условия без риск от повреда и с възможност да го спре. Ако има лек наклон по посоката на движение ще се получи даже и с лек автомобил (който не вярва да потърси). Очаквах клипа с камион с дърва да е сниман тук, не в Британска Колумбия. В България е ежедневие да се превишава теглото на камионите с дърва, което е риск за пътната безопасност и унищожава второкласните и третокласните пътища.
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Жълтеницата ( преди 2 години )
    Нещо което недоразумението Койота Такома никога не може да направи
  • #4
    23 rate up comment 0 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 2 години )
    Преди години работих на едно виенско колело, което всяка седмица се местеше по панаирите в различно село/град и ремаркето се теглеше от камион, но като трябва да се спре на точно определеното му място се използваше едно дърто Исузу Тропер- тъй като нямаш място да маневрираш с 10-метров камион. Ами нищо не му е ставало на исузу-то и със сигурност не е било 6 литра с 350 коня.
  • #3
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Нещо което недоразумението Амарок никога няма да може
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То надолу е лесно, нека пробва на баир да видим до къде ще стигне.
  • #1
    17 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    е как какво му е станало с трансмисията? Макарони със сирене е станало :D