IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 автомобила, от които сме лишени в България

От най-продавания пикап до най-евтиния електромобил в света: колите, които не можем да си купим

През по-голямата част от автомобилната история тъкмо Европа е била континентът, на който останалият свят е завиждал за колите му. В края на краищата именно Старият континент даде на света Mercedes и Citroen, Ferrari и Rolls-Royce, BMW и Alfa Romeo, Bugatti и Jaguar. Както и стотици други по-малки имена, грижещи се всеки автомобилен вкус на европейците да бъде задоволен.
 
   
употребявани коли, втора ръка
Всички големи пазари в Европа - от Великобритания до Испания - регистрират истински бум в продажбите на употребявани автомобили през миналата и тази година: ясен знак, че напомпаните от изискванията на Брюксел цени на новите са по джоба на все по-малко хора
      
    
В последните години обаче ситуацията започна да се променя, а в следващите 4 ще се измени драматично. Континентът, който имаше най-голям избор от автомобили, ще има най-ограничен - естествена последица от политиката за намаляване на емисиите и за повишаване на безопасността на автомобилите. И двете цели заслужават само адмирации, разбира се. Но е съмнително доколко ще бъдат постигнати на практика, защото постоянно растящите цени на новите коли в Европа тласкат все повече хора към втората употреба - не само в България, но и в Испания (70% ръст на вторичния пазар през 2020), във Франция, дори в Германия.

Постарахме се да подберем 15 модела, които според нас биха се радвали на интерес в България, но не се предлагат у нас - било заради екологията, било заради стандартите за безопасност, било по икономически причини. Ако чувствате, че списъкът е непълен, можете да го допълните в коментарите.
  
   
15 коли, от които сме лишени в България (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    21 rate up comment 8 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Баварец ако си толкова ззагрижен за въздуха в България, ходи ли да протестираш срещу изгарянето на *** в тецовете? Ходили да протестираш. защо направиха за 3 милиарда лева газопреносна мрежа през България и никъде няма от нея отклонение към нашата система? Защо не засилят газификацията в градовете поне? А протестира ли за новите еко стикери? Нали и сега мерят газовете на автомобилите на ГТП? Защо двойна работа? Отделно защо според новата база, за тия еко стикери, автомобил с АГУ ще се....
  • #9
    12 rate up comment 28 rate down comment
    Баварец ( преди 2 години )
    До*5: Абе аланкоолу, утре децата ти, какво ще дишат? Ла.ната, които си произвел ти ли? Ако си навит за твоите деца, то за моите аз не съм! Още по-малко за твоите ла.на! А, тези катафалки от списъка ги няма в Европа, защото са непригодни за Европа, просто е! Що за недоразумение е Ленд Крузър, сандък безподобен, подходящ за Сахара или Мохаве!? Поло седан!?! Ако ще ми трябва Поло, ще ми трябва и място, където да го паркирам т.е. ако в тайгата има място, то в най-богатите континент в света няма!
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до 7 ( преди 2 години )
    Кофти е, че много банки и заложни къщи обичат хората обичащи крузъра
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Крузъра няма да е в Бг. Лошо мн хора я обичат тая кола
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Съсипаха я тая държава.
  • #5
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Ей сия разбрахте ли колко въщност ви струват простотиите на евроскапаняците? Плаща се двойно но се плаща за нищо! Тия еко-кретении така или иначе с нищо не помагат за екологията, помагат само да ви олекне джоба - така ще е докато има вярващи ще има и тарикати като брюкселските
  • #4
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Димитър ( преди 2 години )
    Рено ентусиастът трябва да се прекръсти на рено сектант. Както сектантите опитват да убедят всички останали в някакви странни, налудничави идеи, така и този иска да убеди всички, че Рено правят автомобили.
  • #3
    7 rate up comment 18 rate down comment
    А бе ... ( преди 2 години )
    кой ще купува стока от фалиращ производител с над 9млрд евро загуби само за 2021г.!? Сетихте се нали - онуй алпинче на недоразумението рено, което не можа да вземе и лосовия тест.
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поло седан е едно към едно със Ситроен ц-елизе и Пежо 301. А дачия логан е даже по евтина.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    При драстичната липса на мозък при теб, липсата на Jimny наистина е малък проблем