IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan намалява връзките си с Daimler

Алиансът иска да преразгледа споразумението си с германците

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi ще преразгледа сътрудничеството с Daimler, като ще подходи към него по същия начин като към другите производители, съобщава Automotive News, която се позовава на три анонимни източника.


Renault Kangoo


Целта на трите марки е да бъде преразгледано споразумението, подписано през 2010 година, за да може то да бъде приспособено за специфичните нужди на всяка от трите нови марки. Промяната на курса спрямо германския концерн идва в момента на оттеглянето на Жак Вердон – изпълнителен директор на алианса, който отговаряше именно за сътрудничеството с Daimler.

След пенсионирането на Вердон трите марки ще назначат трима мениджъри, които ще отговарят за връзките с други производители. Новият план бележи поредната промяна след края на ерата на Карлос Гон, който беше в основата на сътрудничеството с Daimler. Той беше арестуван през 2018 година за финансови престъпления, но избяга от Япония и в момента живее в Ливан.

Всъщност, проблемите между алианса и Daimler се увеличиха през последните години, като повечето им съвместни проекти приключиха. През 2019 година бе сложен край на производството на Renault Twingo, а година по-късно Mercedes се отказа от пикапа X-Class (на снимката), който е изграден на базата на Nissan Navara и Renault Alaskan.


Mercedes-Benz X-Class


Въпреки това, Daimler все още сглобява свои модели в завода на Nissan в Мексико, където ще започне производството на голям микробус. Mercedes-Benz, от строя страна, се готви да пусне нов модел – T-Class, който е направен на базата на новото Renault Kangoo.

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 2 години )
    Ти си болен ве, ели увреден направо
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Благодарение на френските двигатели Нисан изобщо крета юе иначе ще са при Москвич
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до 15 ( преди 2 години )
    Кви жабарски технологии ве каиш? Кога алуди направят кола да завива тогава жабар ще стане инженер!
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    Увреденият долу яко е белил лука!)))))))))))))))))))))))))))) Казва се: рено пръв крадец от Нисан, че без японските технологии перачница не се прави!
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Щото Рено е първи акционер в Нисан следователно Нисан е притежание на РЕно освен че благодарение на Рено вегетира и краде френски технологии че иначе отдавна да са изчезнали
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 2 години )
    А бе що продължавате да слагате Нисан заедно с мизирабли като рено!?
  • #13
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Явно си толко увреден, че пак си се тотално объркал! Мерцедес е първият всепризнат в света производител на автомобили. От друга страна историята на Рено е мрачна и позорна от създателят и Луи Рено - осъден и обесен за сътрудничество с хитлеристите, та до "великия" Карлос Гон - също осъден, обаче успял да избяга от панделата! Всъщност този "автомобилен" *** отдавна да е фалирал и забравен, без ежемесечните финансови инжекции от френската държава, в момента на 9 милиарда евро загуби!!
  • #12
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Рено-Нисан първи производител на автомобили в Света а след тях Тойота и ФВ ама иначе МЕрцедес който преди години фалира и ги купиха китайските Гиили щели да направят... и какво ще направят треторазрядна фирмичка са мерцедес
  • #11
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 2 години )
    Рено съществува до днес, но надали и до утре! Защото с кражби и измами далеч не се стига.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Kiril ( преди 2 години )
    Renault Twingo се произвежда и до днес...