IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа новите RS3 Sportback и седан

Двата модела ще получат двигател с 450 конски сили (ВИДЕО)

След дълга поредица снимки на тестови прототипи и много слухове Audi най-после е готов да разкрие новото поколение на RS3. Компанията публикува снимки и видео, в което се виждат двата най-малки спортни модела на марката.


Audi RS3 Sportback / RS3 Sedan


Двете машини са покрити с маскировка на Audi Sport, която обаче не прикрива почти нищо. Ако се чудите на цифрите "1-2-4-5-3" отстрани на колите, това е редът, по който се стартира 2,5-литровия турбомотор с 5 цилиндъра. Същият мотор се поставя на моделите RS Q3 и TT RS и е един от малкото останали 5-цилиндрови агрегати, предлагани в момента.

Огромните въздуховоди отпред и двойни овални накрайници на изпускателната система показват, че тези автомобили ще се разположат над S3 в гамата на Audi. Те са със снижено окачване, имат по-големи колела, а също така и спойлер на багажника.

Още снимки на новите RS-модели на Audi - вижте в галерията:


Що се отнася до двигателя, в момента той развива 450 к.с. и 480 Нм, но се очаква при новото RS3 мощността му да скочи до 450 к.с. и 500 Нм. Това ще стане ясно при премиерата на модела, която ще се състои на автосалона в Мюнхен през септември.

От компанията също така потвърждават, че голяма част от следващите RS-модели ще бъдат с хибридно задвижване, като целта е през 2024 година поне 50% от продаваните модели на марката да бъдат електрифицирани. През 2026 година техният дял ще скочи до 80%, а през 2030 година - до 100%.


Снимки и видео: Audi

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Баси, всяка втора статия за тея касетофони.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    """Що се отнася до двигателя, в момента той развива 450 к.с. и 480 Нм, но се очаква при новото RS3 мощността му да скочи до 450 к.с. и 500 Нм.""Еми не, сегашния беше с 400к.с. а новия се очаква да е към 450.