IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS 3 звучи още по-брутално

Хот-хечът преминава последни изпитания преди премиерата (ВИДЕО)

Компанията Audi продължава с настройките на новото RS 3 Sportback. Компактният спортен модел с 5-цилиндров двигател беше засечен в околностите на „Нюрбургринг“, където се провеждат и последните му изпитания.


Audi RS 3 Sportback


Премиерата на новото поколение ще се състои на автосалона в Мюнхен през септември, който от тази година заменя традиционното изложение във Франкфурт. А това означава, че автомобилът вече е напълно готов, като не е изключено съвсем скоро да се появи и без никакъв камуфлаж.

Настоящето поколение на Audi RS 3 се задвижва от 2,5-литров редови мотор с 5 цилиндъра, който развива 400 к.с. Той е съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, която изпраща мощността към четирите колела с помощта на фирмената система quattro. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч, но срещу доплащане ограничителят може да бъде преместен на 280 км/ч.



За новата генерация на модела вече е известно, че ще разчита на същия мотор, който обаче ще е с увеличена мощност. Твърди се, че тя ще е между 430 и 450 к.с., като така RS 3 ще изпревари Mercedes-AMG 45 S, чийто 2,0-литров турбомотор развива 421 к.с. Освен това, следващото RS 3 ще е по-голямо и по-технологично отвътре, а двигателят му, както се чува и във видеото, ще издава още по-брутален звук.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500