IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A4 получава два RS-версии

Моделът ще се предлага с електрическо и хибридно задвижване

Новото поколение на Audi A4 ще получи две RS-версии - електрическа със задвижване на четирите и хибридна. Те ще се продават едновременно със стандартния автомобил, което означава, че моделът ще получи два платформи - една за хибриди и една за електромобили.


Audi A4


Шестата генерация на конкурента на BMW 3-Series и Mercedes-Benz C-Class ще излезе на пазара през 2023 година, като ще продължи да се предлага като седан и комби (Avant), изградени на платформата MLB на Volkswagen Group. За модела са предвидени модернизирани бензинови и дизелови двигател с електрическа помощ (мек и зареждащи се хибриди), като той ще бъде предлаган както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела (quattro).

Електрификацията ще засегне цялото семейство на A4, в това число и наследника на сегашното RS4. Той ще запази своя 2,9-литров V6 с двойно турбо, но благодарение на електрическа помощ мощността му ще скочи над сегашните 450 к.с. Очаква се, че тя ще бъде около 480 - 500 к.с., колкото развиват основните конкуренти на пазара.


Audi A4


Компанията от Инголщад разработва и изцяло ново електрическо A4 E-tron, което ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3 и показаното наскоро BMW i4. То е изградено на архитектурата Premium Platform Electric (PPE), която е съвместна разработка на Audi и Porsche. Същата платформа ще получат бъдещите Audi Q6 E-tron, както и електрическа версия на второто поколение Macan, което в момента се разработва в Porsche.

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    шекерлъци ( преди 2 години )
    "...като ще продължи да се предлага като седан и комби (Avant)" - кога в близките години е имало RS седан, изкл. на първата В6!?; "електрическа със задвижване на четирите ??? и хибридна."