IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X P100D не успя да хване BMW M6 на магистрала

Електрическият SUV е бърз, но недостатъчно, за да се справи с бавареца (ВИДЕО)

Колко бърз е Tesla Model X в реални условия? Отговор на този въпрос дава видео, публикувано YouTube-канала TopSpeedGermany, на което е заснето как се справя електрическия кросоувър с 611 к.с. на магистрала без ограничения на скоростта.


Tesla Model X магистрала


За колите на Tesla е известно, че са много бързи, като версията X P100D ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. С подобно постижение кросоувърът може да победи дори някои от хиперколите на планетата, а това определено е впечатляващо за огромен SUV, който може да превозва шестима души. Но дали подобно ускорение води и до невероятно висока максимална скорост?

Във видеото се вижда, как Model X не губи никакво време и се изстрелва напред при влизането си на аутобана. Електромобилът обаче не успява да се настигне движещо се пред него BMW M6, което също ускорява по магистралата и изчезва напред. При стартиране от място нещата биха изглеждали различно, но в случая предимството на високия въртящ момент на електрическата кола се губи.



Шофьорът на Model X постепенно достига до скорост от 225 км/ч и настига BMW-то, което вече е в средната лента, а след това успява да развие и 250 км/ч. Това също е добро постижение, но е и доказателство за това, че бързото ускорение от 0 до 100 км/ч невинаги означава и висока максимална скорост. Ако погледнем Lamborghini Urus, например, той също вдига 100 км/ч за под 3 секунди, но после може да развие над 300 км/ч.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    що кара с ръкавици? да не му е студено?
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    шекерчоууу... ( преди 2 години )
    гледай ве - "хвана" го на 2:34м от клипа, па после си "хвана" даже и Порше!
  • #28
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Учуден ( преди 2 години )
    Вярно - защо сравняват Тесла с тия бучащи антики? Това в 2021-ва да си купиш кола с ДВГ е върхът на глупостта.
  • #27
    12 rate up comment 8 rate down comment
    propov ( преди 2 години )
    Всяко едно БМВ ще отвее каквато и да е Тесла. Теслата като се натисне и остава без ток доста скоро. После зареждането отнема много много време. Колата с ДВГ натискаш я, спираш , доливаш гориво, плащаш и дим да те няма. С БМВ то така или и иначе ще пристигнеш пръв при всяко пътуване над 200км. И това скоро няма да се промени. Да не говорим че с Теслата си в загадка винаги със зарядните станции.
  • #26
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Вранкича ( преди 2 години )
    Усещам как всичките *** защитават БМВ, защото Тесла го е минала, като малка гара.Пичове, това не е състезание, че да се отваряте кое как минава и кое как задминава.Тяхното е съпоставка, а вашето просто некоректно селюндурска изява на слабо възпитание и липса на манталитет.Като нямате пари за Тесла, карайте БМВ и не го мислете.И двете са коли, и двете са страхотни, но не е гот, че някои се изявяват така малоумно, а не са пробвали Тесла през живота си.
  • #25
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Милен ( преди 2 години )
    Аз незнам , защо се правят сравнения между тежък СУВ и лека спортна кола. Ами да бяха сравнили СУВ-то на БМВ с теслата. Пълни тъпотии. А дори и при това сравнение бих си купил теслата вместо спортното бмв по ред причини.
  • #24
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    #31, пиша последен коментар в този корумпиран сайт. Първо подскачахте, че се отделя СО2 при горенето на водорода, сега пък NOx ли измислихте да лъжете, че отделя, пък чак и повече от бензина. NOx кой отделя повече - дизела или бензина? А след като е дизела, той с по-висока температура ли гори? Водородът може да гори при много богати смеси в цилиндъра, което автоматично го прави неотделящ никакви NOx. За това и при формулата му на горене си е написано, че отделя само вода. Ама не е лесно да лъжеш
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма и да може
  • #22
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Някой си ( преди 2 години )
    А на вас защо ви е кола която да вдига над 180 до 200? Едно че на малко места може да я вдигнете друго че може да вдига и 300 ама при 140 ограничение ползвате само малка част от мотора. Реално си трябва кола с ускорение за да се изпреварва и да има добър пробег. Състезания за стотни от секундата има по тв и там карат професионални шофьори останалите сме аматьори
  • #21
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Учуден ( преди 2 години )
    БМВ-то може и да върви повече, но на тоя вътре му бръмна главата. Пък в Теслата - тишина и спокойствие.