IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мислите тези коли за бързи, но грешите!

Дори модели на Ferrari и Porsche понякога се оказват сериозен провал

Когато хората видят кола с ниска линия на покрива, големи колела, спойлер и много остри ръбове на каросерията си, те очакват, че тя е много бърза. Често обаче производителите правят автомобили, които изглеждат точно така, но всъщност нямат достатъчно мощност под капака и изобщо не оправдават очакванията. Тази тенденция се влоши особено през последните няколко десетилетия, тъй като почти всяка голяма компания искаше да има спортна кола в гамата си.

Както ще видите от списъка по-надолу, в повечето случаи това са автомобили на по-малко известни производители. Сред тях обаче има модели дори на уважавани компании като Porsche и Ferrari, които не би трябвало да правят компромиси, когато става дума за скорост и бързина. Ето ви 10 такива примера.

Всички мислят тези коли за бързи, но грешат (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    34 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алфата е всичко друго, но не и бавна.
  • #7
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-бързо от 1.9TDI нЕма! Трябваше на Алфата да сложат такова. И на Ферарито. Реалността е, че повечето от тези коли ще станат класики, а някой дори вече струват повече от цял паркинг Голфове - като БМВ М1.
  • #6
    31 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-добре човек да кара неудобно двуместно Алфа Ромео, вместо да е в 3-ка БМВ което наред с Голф ГТИ е любимия автомобил на хората от село.
  • #5
    5 rate up comment 29 rate down comment
    До VAYK ( преди 2 години )
    Абсолютно си прав за теглото на Алфата, то е само 900кг., колата е супер малка, само с 2 седалки, на които трудно би се побрал човек с ръст над 190см. но примерно аз съм гледал драгове със старото М3 1600кг. и то не компетишън версията и само на задно, което не дава много добър старт на БМВто, но въпреки това така дърпаше пред Алфата, все едно е срещу някаква много слаба кола.А цените им са еднакви. А БМВто е доста по просторно с 5 места и върви много повече, просто Алфата не си заслужава парите
  • #4
    35 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Не става ясно кой *** е писал статията, но определено е пропуснал че Алфата е с карбонов монокок, ултра ниско тегло и двигателя и е повече от достатъчен за да я докара до постижения на суперспортен автомобил с ДВГ!
  • #3
    42 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересно разбиране за бавна кола. Алфата може да е само 1.75 ,но е 240 коня и 340 нм на само 900кг и ускорение 0-100 за 4.5 сек. Как го няма Ариел Атом със скромен 2.0 двигател
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Еваларка ( преди 2 години )
    Петърчо, *** си като антична брадва! Точно заради това и няма нужда да ти се обяснява защо си станал нарицателно за ***!
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Тежно ( преди 2 години )
    Койота Селика дек е?