IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на ток в Европа се карат повече от тези с двигател с вътрешно горене

За година електромобилите минават средно с по 630 километра повече

Собствениците на електромобили в Европа изминават повече километри с тях на година, отколкото с коли с традиционни двигатели. Това стана ясно от проучване, направено по поръчка на японския производител Nissan. При това повечето от тях не се притесняват от пробега, като са напълно доволни от броя на зарядните станции в момента.


електромобили


Резултатите от изследването показват, че собственик на електромобил изминава с 630 км повече на година отколкото притежателя на кола с двигател с вътрешно горене. Според вице-президента по продуктова стратегия на Nissan Europe - Арно Шарпантие, това доказва, че колите на ток са не само разумен избор, но и удобно средство за придвижване.

"Това проучване показва, че предразсъдъците спрямо електрически коли и най-вече опасенията за техния пробег трябва да отидат в миналото", коментира резултатите Шарпантие.


електромобили


Оказва се, че собственик на кола с двигател с вътрешно горене изминава 13 600 км на година, а притежател на електромобил - 14 300 км. Най-увлечени по колите на ток са италианците, като те изминават над 15 000 км. Жителите на Нидерландия са след тях д 14 800 км.

Повечето шофьори хвалят своите електромобили - 69% отбелязват, че са доволни от инфраструктурата, а 70% твърдят, че пробегът на колите им дори е по-голям от това, което са очаквали. В същото време 30% от собствениците на коли с двигател с вътрешно горене са категорични, че никога няма да си купят кола на ток, като 58% се опасяват от малкия пробег.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #18
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Jaguar i-Pace 90 kWh ( преди 2 години )
    Мн ясно! 2 кинта на 100 (по-евтино от трамвая), безплатно паркиране навсякъде, обслужване, ремонти, данъци няма, ГТП като ходиш те чакат с бонбони и фреш, мачкаш десния *** на воля - всяко спиране връща тока обратно, винаги пръв и най-бързо, в задръстване не гори нищо...Тея коли са СЪВЪРШЕНИ!
  • #17
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    "Излседване" поръчано и платено от Нисан в опит да си лансират електрическия модел - нормално хората му викат рекалама!
  • #16
    4 rate up comment 11 rate down comment
    До 17 ( преди 2 години )
    Едно време прогрес му викаха да накараш селяните да живеят у градо! Към днешна дата ефекта е отрицателен! Ако тебе те кефи Мъск да ти отнеме свобдата да шофираш и да те набута да пътуваш в тунели като мишка, върви се затвори от сега в затвор! Разумните хора това не ни харесва!Не е никакъв прогрес да ограничваш свободи!
  • #15
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Къде ги купуват електричите? Където правителствата наливат по 10 хил евра субсидии. Без това ще видите електрички другия път. А хиперлупа на Мъск има редица причини никога да не се осъществи оставям ви сами да си ги отриете. Поредната пъртенка на Илончо
  • #14
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Е... баш па за дизел, дето при 13 хил км ако минава годишно го зареждаш веднъж на високосна :) Лексъс извинетИ не оферираха ли от "лошите" хибриди"? Не съм запознат с гаранцията им признавам. Но дори да е така тя е ограничена и от години може би 8 или 10 и при 13 хил км годишно говорим за 150-200 хил пробег. Единици са тези, които ще са в състояние да въртят повече и те мога да хвана бас ще получават нови батерии - все пак и ние сме учили маркетинг и икономика и знаем как да сметнем нкои неща ;)
  • #13
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Кой не ги купува ел. колите? Къде? В България ли? Така е. Навън продажбите им скачат и то с много!
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Загубили са по-малко време за зареждане от колкото с дизел! 1 секунда за включване и 1 секунда за изключване! Колко да им е отнело! А за милион гаранция на батерията на Лексус, влез прочети! Ако искаш отиди и до магазина!
  • #11
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Абе момчета, де ги тия батерии за по милион? Няколкото тесли направили милион км карате не само с трета батерия, ми и с трети електромотор... а уж те са най-издръжливите. А и на батери-дей представиха новите, ама пак дума нямаше за милионна батерия... Една леля каза не върви :)
  • #10
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Изводите от това проучване са, че в европа има огромно количество мазохисти :D А дали ще споделят колко време са загубили по висене на зарядни? И то баш Нисан с неговия смешен пробег. Първите дни на март взех новата джиткалка - сега сме началото на юни и вече съм и навъртял 9000 км ше чекам да ме догоните с електрическото Нисанче с неговите 250 км пробег с попътен вятър :)
  • #9
    7 rate up comment 8 rate down comment
    А дали е така, кой к ( преди 2 години )
    Бафти тенденциозното твърдение , 1-во 600км не са чак толкова и второ хората като си купят ел-кола правят всичко по силите си да си избият хилядите евро платени в повече.