IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дори 4х4 не помага на човешката глупост

BMW 3-Series се заключи и продължи да върти, докато шофьорът му е навън (ВИДЕО)

Шофьор на BMW 3-Series изпадна в куриозна ситуация, при която няма какво да направи, докато автомобилът му върти на едно място. Случката се разиграва на плаж в Ийст Хемптън, щата Ню Йорк и беше заснета от случаен минувач.


BMW пясък


Във видеото се вижда, как мъжът стои безпомощно край автомобила, който е заседнал в пясъка. Шофьорът явно се обажда за помощ, като използва модерния си часовник, като не е известно, как се е озовал в това положение.

Най-вероятно колата е затънала, а нейният водач е слязъл, за да провери какво е положението, след като не е успял да я измъкне. В това време вратата се е затворила и се е заключила автоматично, оставяйки двигателят включен на задна предавка. BMW-то явно е със 4х4, защото и четирите колела се въртят, но и това не помага.



Във видеото не се споменава как е завършила историята, но едва ли финалът е щастлив. Ако някой помогне на водача да избута колата, тя ще продължи да се движи назад и това ще има сериозни последици. Остават вариантите с донасяне на резервен ключ или разбиване на прозореца, а също така и със свършване на горивото в резервоара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Kartoff ( преди 2 години )
    Не само новите хвърлят котва на отворена врата... Имах BMW E61 2007 година и то така правеше... Ако си на скорост и отвориш вратата отива на P... Сегашното ми F11 даже дърпа ръчната защото е електрическа.
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    А бе всички коментиращи тук: явно нито един от вас няма бмв. Те тея новите директно спират да се движат, като отвориш вратата. Лично изпитано: колата се движи бавно, отваряш вратата и тя "хвърля котва". А сега ми обяснете, как тая се движи?
  • #12
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Предните и задните се движат в различна посока и за това не може да излезе. Някакъв софт. проблем ще да е нещо
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Биимър с X7 ( преди 2 години )
    Зная го тоз хайван Стробоскоп зе че си купи пидалска Х1 и от тогава колелата му все наобратно се въртят. Пък аз с колелата на Х7-та нямам проблеми само да не бяха толкоз малки. Ако бяха по големи щях да спестя от валяк за асфалта пред вилата! Ама баварски минимализъм ко да праиш.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ДАли ще е с кейлес или ключ на контакта, все тая пак щеше да се заключи. Ама американец, ако имаше 2 грама мозък, щеше да спре, да потърси 2-3 камъка, дъска,клон или нещо друго, да поизгребе малко пясък под гумите и да сложи камъните, след което щеше да се измъкне назад. Ама американец, вклчва задна излиза от колата и затваря вратата, след което седи и чака сама да излезе от окопаването.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Стробоскоп ( преди 2 години )
    до Биимър: като ти отвърти някой един и ще разбереш.
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Биимър ( преди 2 години )
    Защо предните и задните колела се въртят в противоположни посоки?
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Ами очевидно е излязъл да бута и уж хитро я е оставил на предавка та да му помага. Ама тия глупости тип кейлес, стават малко хедлес. И мен ме е страх от тия коли дето се опитват да мислят вместо теб и даже вземат решения въпреки теб. И всъщност имаш ли кола, нямаш ли кола, кой е шефа и подобни уж ясни въпроси получават комични и нелогични отговори и се създават опасни ситуации от привидно простички проблеми. Аз не искам колата да мисли и прави каквото и да било без подадена пряка команда.
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да чупи стъклото и да я спира. После да извика тия сейрджии дето снимат да бутнат малко.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 2 години )
    Да, кола с кейлес и включено от менюто да се заключва сама при потегляне прави точно това. От гледна точка на безопасност, дори и ключа да е в човека отвън, тя не се отключва от сензора на дръжката, защото софтуера си мисли, че колата се движи.Може да се отключи само с механичното ключе отвън на шофьорската врата. Но ако този си е забравил ключа вътре е допуснал грешка : )А е излязал докато е на скорост колата, предполагам защото е включил на скорост и е излязал да й помогне с бутане.