IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus LC запали и потегли след 12 часа в хладилна камера

Всички системи на кабриото се оказаха в отлично състояние (ВИДЕО)

Независимо дали става дума за купе или кабриолет, Lexus LC несъмнено е един от най-страхотните автомобили в света. Японците са се постарали максимално, а за да постигнат това качество, подлагат колата на изтощителни тестове. При един от тях кабриото трябва да прекара 12 часа хладилна камера на полигона Милбрук в Бедфордшир при -18 градуса по Целзий.


Lexus LC 500 Convertible


При изпитанието автомобилът с мек покрив първо беше напръскан с вода, за да се образува лед. След 12 часа професионалният пилот и каскадьор Пол Суифт седна зад волана на автомобила, за да го изкара на пътя. Атмосферният 5,0-литров V8 двигател с 457 к.с. запали веднага и работи перфектно. Всички системи, в това число и отопляемите седалки, също не показаха никакво неблагоприятно въздействие от екстремния студ.

Компанията публикува и кратък филм с подходящото име "Замръзнал". В него е показано как LC Convertible, който стои при температури под нулата, преди да поеме по пътя без никакви проблеми. Пол Суифт го кара по хълма Милбрук и може да се види как ледът се топи, след като колата е подложена на нормалните за май температури.



Lexus не показва работата на покрива от плат след престоя на студено, но би трябвало и неговият хидравличен мотор също да работи без проблеми. От компанията твърдят, че механизмът е бил подложен на 18 000 цикъла на отваряне и затваряне, без да бъде открит проблем.

Снимка и видео: Lexus

0 от 500