IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus навлиза в зоната на германците с новия си SUV

Бъдещият LF ще излезе през 2023 година, като ще струва поне 115 000 евро

Дилърите на Lexus са доволни от продажбите на кросоувъра RX, но настояват компанията за пусне още по-скъп и луксозен SUV, с който да може да се конкурира с германските модели, владеещи от доста време този сегмент. Подобен модел - LF-1, вече представен като концепция, а сега излизат подробности и за неговото бъдеще.


Lexus LF-1 Limitless


Прототипът LF-1 Limitless (на снимките) представляваше смес между спортен автомобил и кросоувър, като неговата серийна версия ще запази този стил, съобщава изданието Best Car Web, като посочва и конкретен срок за излизането на новия флагман на Lexus на пазара - 2023 година.

Серийният вариант ще се казва само LF, което е леко озадачаващо, тъй като това название се използва от японците за техните концептуалния модели означава „Lexus Future“. От друга страна, то се съчетава със статуса на флагман на марката и ще го отдели от LX, който е базиран на Toyota Land Cruiser.

В основата на модела ще бъде платформата TNGA-L - същата като на седана LS, а това предполага по-спортна система за задвижване на четирите колела. Предполага се, че тя ще е с хибридно задвижване, в чиято основа ще бъде поставен 3,5-литров V6 бензинов двигател, но не изключено да има и версия с 4,0-литров V8 с турбо. Този мотор може да генерира до 650 к.с. и вече се поставя на Lexus US F и LS F.


Lexus LF-1 Limitless


След толкова дълъг цикъл на разработка не е изненадващо, че автомобилът ще бъде и много скъп. Очакванията са цените на серийния LF да варират между 15 и 20 млн. йени, което прави между 115 000 и 150 000 евро. А това вече означава навлизане в територията на Porsche Cayenne.

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Дончев ( преди 2 години )
    Обречени на неуспех - Тойота в скъпа обвивка Не, благодаря! Предпочитам немски премиум пред оризарка, без значение кой!
  • #16
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Банален ( преди 3 години )
    #20 Тези карачи на немски саджаци сте ми ясни. Постоянно следите в сервиза и си мислите, че сте паралии, като карате 'премиуми', а всъщност сте овце от масата!
  • #15
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Може да се конглокира с модели от преди 10г , но е на 10г назад от новите модели на германците! С тая грозна предница , никой баровец няма да си я купи, само някой шмиргел който е спечелил от тотото или е продал 10декара зеле, който доскоро е карал корсичка или тойотка.
  • #14
    5 rate up comment 9 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    С тая *** може да навлезе само в зоната на булдозерите.
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като всеки е с джип някак е скучно да имаш такъв. Превърнаха се в статус символи за гражданчета.
  • #12
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това прилича на изстискана тубичка от паста за зъби отпред...
  • #11
    18 rate up comment 5 rate down comment
    СПЕЦ ( преди 3 години )
    Това са коли за различни хора с различни нужди.Немските са добри, избор от модели и мотор бол, но качеството на моменти изостава. При Лексус може да има по-малък избор от двигатели, но се возиш спокойно, няма какво да стане просто. Качество на тойота, но повече лукс. Новият лексус is500 ще е с V8, а немците, дето толкова ги хвалите ще слагат 4цил. хибрид в AMG.
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Lek Sos ( преди 3 години )
    Горките лексъс. Сега с тия електрички, къде ще ги дянат тия безкрайни решетки, като този елемент на автомобила е на изчеване. Хаха
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Онзи ( преди 3 години )
    Има кой да ги купува Лексусите,да му мислят тези с 15-20 немски жипчета,къде не смогват на ремонтите...Новата техника може да я гледат само по монитора или ако идат на запад,като туристи...щот с тези кюмбета няма да ги пуснат и в Сърбия вече...хаахаха
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    A ( преди 3 години )
    Ква е тая прахосмукачка ве!!!!!!!