IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първите снимки на новия евтин кросоувър на Volkswagen

Новият Taigo ще се прави в Испания, продажбите започват още тази година

Изданието Carscoops разпространи първите снимки на бъдещия Volkswagen Taigo без камуфлаж. Кросоувърът, който е базиран на разработения в Бразилия Nivus, ще се продава в Европа и вероятно ще е най-евтиният мини-SUV в гамата на германския гигант.
 
  
Volkswagen Taigo
  
   
Ако се съди по кадрите, европейската версия на крос-купето не се отличава съществено като дизайн от латиноамериканската. Решетката на радиатора и светлинният подпис са различни, както и формата на задната броня. Тестовата кола, снимана от папараците, няма и релси на покрива, макар че при Nivus те са серийно оборудване.

Taigo e построен върху бюджетна версия на платформата MQB-A0, която ползват Polo и T-Cross. Даже базовото ниво на колата ще има светодиодни фарове, а по-високите варианти ще получат дигитални прибори и сензорен екран на мултимедията.

Задвижването ще е познатото от T-Cross, с акцент върху трицилиндровите бензинови агрегати.

Премиерата на Taigo е планирана за това лято, а продажбите ще започнат преди края на годината. Кросоувърът ще се произвежда в завода на VW в испанския град Памплона.


Новият Volkswagen Taigo без камуфлаж (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500