IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз реално е Volkswagen Arteon R Wagon?

Вижте как се справя спортното комби с 2,0-литров двигател на магистрала (ВИДЕО)

Volkswagen Arteon R Shooting Brake е сред най-странните нови автомобили на пазара. Автомобилът изглежда като комби-версия на спортно купе с 4 врати, но като характеристики отстъпва на моделите на BMW и Audi от същия ценови сегмент.


Volkswagen Arteon R Shooting Brake


В Германия комбито на Volkswagen струва 63 980 евро, като за тези пари може да се купи Audi S4/S5 или BMW M340i. Под капака на Arteon R Shooting Brake обаче е поставен 2,0-литров TSI двигател с 320 к.с., който е съчетан със система за задвижване на четирите колела 4Motion и DSG-скоростна кутия. Моторът обаче отстъпва на 3,0-литровите турбоагрегати, използвани от Audi и BMW.


Опитвайки се за разбере, кой би си купил този модел, екипът на Automan-TV проведе поредния си тест на магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта. Блогърът, който е зад волана, отбелязва, че като цяло Arteon е по-практичен от моделите на Audi и BMW, като предлага по-голям багажник, а освен това интериорът му е доста приятен.



Като цяло, оценката, дадена на Arteon, за представянето му на пътя и по-специално на магистралата е висока, като се посочва, че 2,0-литровият турбомотор се представя много добре. Както и че този автомобил вероятно ще намери клиенти сред армията от лоялни последователи на Volkswagen, които искаха компанията да направи спортно комби още по време на Passat CC.

Снимка и видео: Automan-TV

0 от 500