IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя BMW M3 в естествената си среда?

Седанът с механични скорости беше тестван на магистрала в Германия (ВИДЕО)

Когато става въпрос са направата на бързи седани, които да се представят блестящо на "Нюрбургрринг" и след това да закарат шофьора до дома му с трицифрена скорост по магистралата, трудно някой може да победи BMW M. Затова и екипът на YouTube-канала AutoTopNL реши да провери, как се справя новото M3 (G80) с подобна задача.


BMW M3


В случая на магистрала в Германия без ограничения на скоростта беше изкарана базовата версия на модела, оборудвана с 6-степенна механична скоростна кутия. Тя се предлага с 3,0-литров бензинов мотор с двойно турбо, развиващ 480 к.с. и 550 Нм. За тези, които търсят повече мощност, има и версия Competition с 510 к.с. и 650 Нм, като тук скоростната кутия е 8-степенен автомат.

Ако търсите спортен седан за всякакви атмосферни условия, то новото M3 за първи път е оборудвано със система за задвижване на четирите колела, така че изглежда като перфектното предложение. Тя не върши особено голямо скорост конкретно в тези условия - максимална скорост на аутобан при слънчево и сухо време, но пък със сигурност прави собствениците на автомобила още по-доволни.



От BMW посочват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, както и развиване на максимална скорост от 290 км/ч. В случая баварският спортен седан се справя, като постига тази скорост, сякаш за да докаже, че се чувства перфектно в естествената си среда, каквато са именно подобни участъци от пътя.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500