IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са 20-те най-продавани марки в Европа?

Българският пазар на нови автомобили отчете 191% ръст през април

Пазарът на нови автомобили в Европейския съюз очаквано записва рекорден растеж през април - цели 256% повече от същия месец на 2020, когато по-голямата част от общността беше в строг локдаун. Даже българският пазар може да се похвали със 191% ръст за този месец (по данни на браншовата организация АСЕА), и с 18% от началото на годината. И това обаче е нищо на фона на пазари като италианския (+3276 процента) или ирландския (+1988%).
  
  
автовоз, нови автомобили
  
   
Volkswagen удържа уверено преднината си като най-продаваната марка в Европа, а втората позиция, дълги години държана от Renault, сега е за френския конкурент Peugeot.

Всички основни марки растат за четиримесечието спрямо миналата година, с изключение на Honda, която отчита 13% спад, и на Mitsubishi, която вече не се предлага на повечето европейски пазари. Колкото до април, ръстовете при повечето брандове са трицифрени. Рекордът е за Lancia, която е отчела с 4501% повече продажби спрямо април 2020.
    
    
20-те най-продавани марки в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Но все пак си е постижение че ВАГ все още съществува де - ако ЕС им беше наложил глобите които заслужават за канцерогенните трошки, както в щатите, немската автоиндустрия щеше да е вече в историята.
  • #7
    8 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Европа Тойота продава на половината на ФВ. В Япония ФВ продава около 100 пъти по-малко от Тойота. За незаваисимите пазари като америка, австарлия положението е подобно. Нискокачествените чупливи вагонетки имат шанс само при китайците, защото повечето си купуват кола за пръв път, но и те ще се откажат от немските *** когато добият култура на потребители.
  • #6
    6 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Умните" европейци дето доскоро купуваха масово канцерогенни дизели, защото некадърните им производители ги рекламирали като "чисти", защото не могли да направят смислен хибрид - ха-ха, да, бе.Неслучайно Тойота смазва технологично европейците чиято единствена алтернатива в момента е да купуват азиатски батерии.
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички в топ 5 имат отлично съобщение цена - качество, без Тойотка, които са изключението от правилото.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    До#6 ( преди 2 години )
    Това е марката на Германия, нормално да си купуват VW. Но си в грешка, че това е марката на Европа. Има информация кои марки в кои държави са популярни, там гледай и ще разбереш колко грешиш.
  • #3
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    Нормално е умните европейци да залагат на най-доброто съотношение цена-качество тоест на VW!
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Албен ( преди 2 години )
    До #1:Тесла, ама от строителен магазин....И аз се "облизвам", но са ми плитки джобовете.....
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Achtung ( преди 2 години )
    Tesla?