fallback

В Германия тъпчат зарядни за електромобили с кайма

Противниците на колите на ток стават все по-активни в действията си

Разпространението на електромобилите поражда нови и нови случаи на вандализъм, от който често страдат зарядните станции. Един от последните случаи е от Мюнхен, като той прави впечатление с изобретателността на извършителите - те са натъпкали терминала за зареждане със сурова кайма.

Заради повредите по станцията се е наложило да бъдат заменени електрическите щепсели, съобщават градските власти. И допълват, че извършителите се издирват, но засега тяхната самоличност все още не е установена.

Заради начина на увреждане на терминала се предполага, че това не са били просто хулигани, а противници на електрическите превозни средства. Управата на Мюнхен съобщава, че в последно време се отчита ръст на вандалските атаки срещу зарядни станции, но като цяло такива случаи в столицата на Бавария са сравнително малко - 3% срещу 17% средно за Германия.

Впрочем, с агресивни действия се сблъскват не само собствениците на електромобили в Европа, но и тези от другата страна на Атлантическия океан. Все по-често в новините влизат случаи, при които собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене блокират зарядни станции на Tesla в САЩ. Чести са и атаките, при които голям дизелов пикап или всъдеход застава пред кола на ток и избълва от ауспуха си огромно количество дим и сажди.

Снимка: Motor

fallback
  • #28
    Хой ( преди 3 години )
    Бая рогачи в БГ забогатяха
  • #27
    Дошо ( преди 3 години )
    На полудържавните перачници СОЦваген и рено и кирките им са малко!
  • #26
    VAYK ( преди 3 години )
    Ако си в бройките за съкращаване на ФВ заради електрическия преход може й с кирка да ги почнеш зарядните:))
  • #25
    Е ( преди 3 години )
    Няма от какво да се притесняват хората. Началниците от ООН са решили че след като ликвидират бензиновите и дизеловите коли ще ликвидират и електрическите. Те отдавна планират да построят един нов и напълно различен свят. Свят в който всичко ще се промени и нищо няма да остане такова каквото го познаваме. Едно от важните неща е голямата реформа в транспорта. Забрана за личните автомобили, и драстични ограничения по отношение на международните пътувания. Този план е изготвен още през 1972г.
  • #24
    Дошо ( преди 3 години )
    Чекат да излезат готови вурстове на ток!
  • #23
    анонимен ( преди 3 години )
    Баси, а аз си мислех, че каймата е за кюфтета!
  • #22
    До долния ( преди 3 години )
    Хайде стига с тези мантри. Хората са измислили решение на този проблем в белите страни. Просто годишните данъци и такси ти струват повече от автомобила, ако е евтин.
  • #21
    край ( преди 3 години )
    Всичко ограничено трябва да бъде платено - за да потребява този който е допринесъл за обществото и е склонен да плати.Въздуха - правото да го гориш и да го замърсяваш ще става платено. За сега само големите индустриални предприятия го плащат - тецове и пр. Хората ще го платят със свободата да се предвижват евтино като досега.
  • #20
    край ( преди 3 години )
    Ток ще има достатъчно - ел колите ще са малко и скъпи. ДВГ колите ще бъдат забранени. Почти всеки човек на света може да си позволи някаква двг кола - има и за 300 лв.. Планетата не може да понесе 7млрд коли. За това ще бъдат забранени.Конфликта бедни - богати ще се изостри много.
  • #19
    TSLA ( преди 3 години )
    TDI, кебапчета и кисело зеле вървят така, както роудстър на ток, яхта и Холивуд
fallback
Последни