IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа салона на новата Fabia

Компактният хечбек получава виртуален приборен панел

Компанията Skoda публикува първа дизайнерска скица, която дава представа за интериора на новото поколение на хечбека Fabia. Премиерата на модела ще се състои през следващия месец.


Skoda Fabia


Благодарение на новата модулна архитектура - MQB-A0, чешкият автомобил е по-дълъг и по-широк от предшественика си, което му осигурява допълнително пространство в салона. Негова отличителна черта са симетричните блокове на приборния панел и мултимедийната система, а също декоративната линия на предната конзола и разноцветните детайли.

Новата Skoda Fabia получава отделен сензорен дисплей на информационно-развлекателната система, а като опция ще се предлага изцяло цифров приборен панел Virtual Cockpit, който досега можеше да се види само в топ-моделите на марката.


Skoda Fabia


Чехите вече показаха и скици на интериора, която получава редица стилистични решение от концептуалната Skoda Vision RS, представена през 2018 година. Задната част на хечбека има сходство и с обновеното Polo.

Новата Fabia ще се предлага с 3-цилиндров атмосферен мотор с обем 1,0 литра, достъпен в два варианта на мощност - 65 и 80 к.с., като скоростната кутия е 5-степенна механична. Същият двигател е достъпен и с турбо, като развива 95 и 110 к.с. Топ-версия разчита на 1,5-литров турбомотор със 150 к.с. и 250 Нм, който е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #5, точно 65 и 80 к.с. са истинските коли. Останалите са от Шкода да треперят ще изкара ли до края на гаранцията, а после ти да се надяваш да работи още поне ден.Иначе интериорът е готин, но те винаги са имали изчистени интериори. Отвън ще е симпатична най-вероятно. И въпросът е дали ще е прескочи 30 бона за базовата версия.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Тошо ( преди 2 години )
    Интериора става, но задницата не ме кефи, някакви малки прозорчета и ми е прекалено ритната!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до#1 ( преди 2 години )
    това с 65к.с. е да конглокира рено/дачия. останалите версии са истинските коли
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще издържи ли 30К километра?
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Дфен ( преди 2 години )
    Хубава дачия се е получила
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    150 те коня са от 1,5 куб 4 цил като цена може би 36-37к
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичко това е много хубаво, ама за чиии са ми тези асватични 65к.с., това е някаква шега, а двигателя ще задоволи потребностите на дете до 5 клас, като скорст и динамика. А да сега очаквам и цена 25 900лв. за това недоразумение на 4 колела. 150к.с. само не разбрах и те ли са от 3цилндъра, и ако струва колкото октавия 33к, е мерси Шкода.