IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 разгроми Volkswagen ID.3... в Германия

Американците понижиха цените и вече са в обхвата на държавната субсидия

Сблъсъкът между Tesla Model 3 и Volkswagen ID.3 бе сочен от много анализатори като ключов за бъдещето на електромобилите и традиционните автомобилни производители. Ако наистина е така, последните новини не са добри за VW: през март техният модел е загубил битката с американците дори на собствения си, вътрешен германски пазар.
 
   
Ангела Меркел, завод, Volkswagen ID.3
Ангела Меркел на посещение в завода, където се прави VW ID.3. В момента обаче щедрите държавни субсидии, отпускани от правителството й, работят по-добре за Tesla
  
  
По данни на EV Volume през третия месец на годината в Германия са регистрирани 3699 бройки от Model 3, срещу едва 2260 за ID.3, който е едва пети по продажби. Като цяло месецът е бил рекорден за електрифицираните модели, с над 65 000 регистрации на чисти електромобили и плъг-ин хибриди. На годишна база електромобилите отчитат ръст от 191%, а хибридите - цели 278%.

Възходът на Tesla се обяснява и с решението на американците да понижат цените на гамата си за Европа. Така в Германия Model 3 Standard Range вече е 39 990 евро - точно колкото да се вмъкне под горната граница за отпускане на държавна субсидия. При ID.3, както впрочем и при много други модели, има и затруднения с доставките заради недостига на полупроводници, но ефектът от този фактор трудно може да се изчисли в момента.

Благодарение на мартенския бум моделът на Tesla излиза на второ място и в общите продажби на електромобили от началото на годината. На първо място е един малко неочакван модел, както можете да видите в галерията под статията. Като цяло делът на електрифицираните модели вече е 23% от целия пазар - рекорден показател.
   
    
Най-продаваните електромобили в Германия през 2021 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да слагат един по-голям телевизор в ID-то и веднага ги прескачат. Ясно е, че вече инчовете продават. Вярно, че ще му вдигнат цената с 5 000 евро, щото общо взето е по 500 евро на инч допълнително, ама на кой му пука като ще могат да се дуят с размера на дисплея.
  • #6
    15 rate up comment 2 rate down comment
    r.men ( преди 3 години )
    Какъв процент от продадените VAG електрифицирани автомобили са регистрирани на техните дилъри, федерални, провинциални или общински службички? Някой има ли инфо?
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Ко? ( преди 3 години )
    От класацията излиза че VW са продали над 24 000 бр срещу 6000 на Тесла....
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ВАГ-аджиите са алчни типове, Е-Голф продаваше много и го спряха за да принудят хората да си купят доста по-скъпия ID 3 , и в момента са в процес на спиране на Е-Ъп и сие, за да накарат хората да си купят или ID 3 или да изчакат ID 2 , който със сигурност ще е доста по-скъп.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    да отбележа ( преди 3 години )
    Тесла предлагат модел 3 на минималната цена даваща възможност да се възползва от помощите , а от ВАГ продават ИД 3 на максималната цена позволяваща да се ползват субсидии. Предполагам усетихте разликата.
  • #2
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По-скоро up е разгромил тесла и I'd.3
  • #1
    21 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами Теслата е доста по-секси. Няма да говорим за range и технологии....