IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го преобразения Ford Mondeo

Засега новият модел със 110-сантиметров екран ще се прави и продава само в Китай

След месеци на спекулации, слухове и шпионски снимки, Ford представи вероятния наследник на седана и комбито Mondeo (Fusion в Северна Америка). Наречен Ford Evos, новият модел донякъде повтаря концепцията на дебютиралия наскоро Citroen C5 X - семеен автомобил, представляващ смесица от комби и SUV.


ford evos


Evos е първият модел на "Синия овал" който е основно разработен от китайския отделна марката. Кросоувърът ще се предлага под това название именно в Китай, като първоначално ще се произвежда само в заводите на джойнт-венчъра Changan Ford.

Новият кросоувър е с 5 врати, а предницата напомня за друг фокусиран към китайски пазар автомобил, който Ford лансира наскоро - SUV-моделa Equator. И е поредният модел на марката, предлагащ светлинна лента над решетката, правеща визуална връзка с двете дневни светлини. Налични са и изскачащи дръжки на вратите.


ford evos


И докато от Ford описват страничния профил на машината като SUV-купе, то при по-внимателно заглеждане Evos би могъл да бъде оприличен също и на комби с повишен просвет от ранга на Subaru Outback, макар скосяването на покрива да е очевиден факт.

Що се отнася до интериора на новия Ford Evos, той е доста различен от настоящите дизайни на марката, като акцентира върху ултраширок комплекс от екрани с ширина 110 см. Това се получава от сливането на 12,3-инчовия дигитален инструментален панел с 4К-екрана на мултимедията с диагонал от цели 27 инча.


ford evos


Дисплеите са разположени под масивно стъкло, което заема общо взето цялото табло, като инфо-развлекателната система използва изкуствен интелект за т. нар. "виртуален асистент". Все още няма никакви данни за двигателната гама и задвижването на новия модел.

Без да е потвърдено официално, очаква се именно Ford Evos да наследи Ford Mondeo и на европейския пазар, вероятно под добре познатото и утвърдено име. Дали клиентите на Стария континент ще трябва да разчитат на произведени в Китай автомобили или ще има местно европейско производство, предстои да разберем.

Повече снимки на Ford Evos вижте в галерията:

0 от 500
  • #16
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последните десетина години форд правеха доста красиви коли, ама явно жендърите от естетика не разбират и кълват само на дисплей. *** работа. За чий са ми притрябвали тези телевизори, като същато информация може да се гледа на едно дисплейче с размерите на телефон.Май от Дачия най-умни ще излязат - може да си вържеш телефона с кабелче към колата и да си ги гледаш тия простотии щом толкова не можеш без тях.
  • #15
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Доктора ( преди 2 години )
    Това е ужасно. Ако някой се е качвал в нова кола без копчета, знае за какво говоря.Таблета забива и постоянно лагва. За да смениш климата трябва да паркираш и да търсиш в менюто.
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    Тази марка още ли съществува?
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Традиционалист ( преди 2 години )
    Скоро няма да мерим автомобилите си по това колко са мощни, а по това колко им е голям дисплея!
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Батко ( преди 2 години )
    Виртуален асистент има ......Заради омекналите безсилни китки ще да е :)
  • #11
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Е.т ( преди 2 години )
    Имам чувството че новите Автомобили нямат душа това сега форд ли е Волво ли е Хюндай ли е Ауди ли е не се знае
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 2 години )
    Не се знае кви ще са двигателите, задвижването, ама за дисплеите цяла статия. Нещата не отиват на добре, никак!
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    КО? Не! ( преди 2 години )
    Не стига, че Форд, ами и китайски, баси!?
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    КЕС ( преди 2 години )
    Абе кой ти гледа вече колата.Важно е да има Екстри))
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    КЕС ( преди 2 години )
    Абе кой ти гледа вече колата.Важно е да има Екстри))