IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford променя не само формата, но и името на Mondeo за Европа

Следващото поколение на модела става всъдеходно комби с добавка Evos

През юли 2020 година Ford спря производството на модела си Fusion, известен в Европа като Mondeo. Компанията вече работи негов приемник, който ще представлява комби с дизайн на кросоувър и ще се конкурира директно със Subaru Outback.


Ford Mondeo


Сега китайското издание Auto Home публикува няколко снимки на Fusion (на местния пазар той се продава само като седян), но вече в новия формат. Макар и прототипът да е покрит с камуфлаж, ясно се вижда по-голямата и по-сложна решетка на радиатора, както и значително по-тънките фарове.

Отстрани на каросерията са поставени допълнителни пластмасови предпазителите, а отзад има два малки спойлера. Прототипът няма волан, но селекторът за скоростите е добре познат, а таблото е доминирано от огромен приборен панел с голям екран на информационно-развлекателна система.


Ford Mondeo


Според информациите, Ford е запазил две търговски марки за новия модел в Службата за интелектуална собственост на ЕС. Едната е Mondeo Evos, а другата - Mondeo Active, като американската компания вече предлага версии с второто име за моделите си Focus и Fiesta, като и двете са с по-голям пътен просвет и предно предаване.

Що се отнася до платформата, очаква се наследникът на Fusion/Mondeo да използва архитектурата C2, която е в основата на кросоувърите Escape и Bronco Sport. Основният задвижващ агрегат ще бъде 2,0-литров EcoBoost, свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.


Ford Mondeo

Снимки: Auto Home

0 от 500