IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седан на Ford беше признат за един от най-опасните модели в света

Версията на Ka за Латинска Америка получи "нула" на краш-тестовете

Асоциацията Latin NCAP проведе краш-тестове на седана Ford Ka за пазара в Латинска Америка. След изпитанията специалистите присъдиха нула точки за безопасност на водача и пасажера, като призоваха местните клиенти на марката да се откажат от покупката на модела.


Ford Ka


На латиноамериканския пазар базовата версия на Ford Ka се предлага с две фронтални въздушни възглавници, защитаващи шофьора и пътника до него. Експертите проведоха краш-тест, при който автомобилът със скорост 64 км/ч се удари в деформируемо препятствие с 40-процентово покритие. Машината беше тествана и при страничен удар с 50 км/ч.

Въпреки предпазните системи, резултатите са доста слаби. Според специалистите, Ford Ka защитава предния пътник само на 34%, а децата на втория ред са предпазени само в 9% от случаите. Опасността за пешеходците е оценена на 50% и в крайна сметка моделът получава нула точки.



Експертите от Latin NCAP също така призоваха автомобилния производител да оборудва модела със защита по световните стандарти, като в противен случай ще посъветва клиентите да се откажат от покупката на седана. Представител на Ford обеща, че това ще стане, като още базовата версия на Ka ще получи въздушни възглавници и система за стабилизация.

Снимка и видео: Latin NCAP

0 от 500