IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият шеф на Alfa Romeo върна SUV за доработка

Дебютът на компактния Tonale се отлага за 2022 година

Премиерата на втория SUV в гамата на Alfa Romeo, който ще носи името Tonale, се отлага за 2022 година. Решението е взето от новия изпълнителен директор на компанията Жан.Филип Импарато, който е недоволен от сегашната ефективност на модела, съобщава Automotive News Europe.


Alfa Romeo Tonale


Импарато застана начело на Alfa Romeo през януари, след като дълги години ръководеше Peugeot. След сливането на PSA и FCA обаче именно той ще има тежката задача да превърне италианската компания в сериозен конкурент на останалите производители, представени на европейския пазар.

Важна роля за постигането на тази цел играе именно Tonale, който ще се присъедини към Giulia и Stelvio в гамата на марката. Компактният SUV беше представен като прототип на изложението в Женева през 2019 година, а производството му трябваше да стартира през тази есен в завода в Помилано д'Арко.


Alfa Romeo Tonale


В същото време обаче продажбите на Alfa Romeo в Европа са спаднали с 33% и ръководството на компанията търси ефективни начини за спиране на това пропадане, като серийното Tonale трябва да бъде един от тях. Явно обаче по кросоувъра трябва да бъдат направени някои промени, най-вече в производителността на задвижващите агрегати и това налага отлагането на старта на производство.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Добър ден ( преди 2 години )
    Да говорят хора за надеждност на коли,които никога не са притежавали е все едно аз да коментирам пазара на имоти в Малибу.
  • #6
    2 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тая класация е тотална ш*ня за да се радват бедните. Като Бентлито влезне в сервиз е нормално да стои няколко дена и да струва много. А дайхатцуто и японските бараки са направени са мексиканците в Щатите, които нямат един лев и са нещо като жигулите дето дядовците още хвалят, връзваш с тел за 50еесе стинки и караш. Само тия без пари се радват на такива глупости. Като имам в гаража GLS, Ауди А8, CL-86та година и 911-ка. Хич не ми дреме че някоя кола ще стои в сервиза и ще струва 5к долара ремонт
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Реших да постна (ако не го изтрият) линк към класацията на марките по надеждност в CarReliabilityIndex: https://***.reliabilityindex.com/manufacturer. За всички, чийто мозъци не са промити от пропагандата на Аутобилд и TUV. За тези които не знаят, в тази класация се отчита вида на дефектите (като процент от общите), времето за отстраняването им, и сумата която ще ви струва. Може да се гледа и модел по модел. Интересното е че единствената "германска" марка в първите 20 от 40 е Шкода ;))))
  • #4
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    Новите модели на АЛФА са много по-надежни от БМВ, мерцедес и Ауди...! Това не е 156-цата, която не беше ненадеждна, просто идваха на 250К+ км и по нашите "супер равни пътища" им се разказваше играта на носачи, тампони и т.н.... Същото като на А4/6-ците
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    *** да обясняваш за надеждността на Алфа на масата народ дето изкупиха Стелвиа-та последните месеци в София. И то все хора идващи от немски или японски марки. Ще се изненадаш колко са доволни хората.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Продажбите им първите месеци на 2021 са се увеличили с над 20% в САЩ. Според мен лека-полека почват да избиват рибата.
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Представи си го до Тигуан и ще осъзнаеш колко са назад немците в тоя ред на мисли. А надеждността можеш да я видиш в CarReliabilityIndex - има много по-скапани марки от Алфа, особено от Германия...