IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще предложи конкурент на BMW 5-Series

Новият представителен седан на италианците ще бъде готов през 2025 година

Италианската компанията Alf Romeo ще предложи конкурент на BMW 5-Series, като излизането му на пазара е планирано за 2025 година, съобщава изданието Motor1, като публикува и примерно изображение на автомобила, което е дело на независим художник.


Alfa Romeo


Не е тайна, че марката спешно се нуждае от нови модели в гамата си, която в момента включва само седана Giulia и кросувъра Stelvio, докато спортните модели Giulietta и 4C постепенно отиват в миналото. Компанията иска да се бори с германските премиум-модели във всички сегменти.

До края на тази година трябва да дебютира новият компактен кросоувър, а според слуховете след него ще се появи представителен седан от сегмент Е. Това беше потвърдена и от генералния директор на Alfa Romeo - Жан Филип Импарато, според когото новият седан ще бъде директен конкурент на BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class.


Alfa Romeo


Представителният модел обаче ще бъде готов най-рано през 2025 година, като в момента е на процес проектиране. Компанията публикува и рендъри, който предвещава появата на спортен седан. Той ще се намести над сегашната Giulia (на снимката) в моделната гама на Alfa Romeo.

Моделът ще бъде изграден на платформата Giulia, като ще се предлага с бензинови, хибридни и електрически двигатели. Твърде вероятно е бъдещият седан на Alfa Romeo да се появи и във версии на Lancia и DS. Трите марки са част от "луксозната" гама на концерна Stellantis, като ще споделят едни и същи платформи и задвижващи агрегати.


Alfa Romeo


Снимки: Alfa Romeo, Motor1


:

0 от 500
  • #32
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам брат, с това шаси и това окачване и материалите дето са там. Като включим и карбоновия кардан... Не знам за какъв сервиз говориш. Има един готин ютубър - Savagegoose- който обходи Джулията из детайли и е феноменално колко Ферари 458 технологии и решения има в тая кола.
  • #31
    2 rate up comment 9 rate down comment
    и на 2-те ( преди 3 години )
    нишата им е в сервиза!
  • #30
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Със сигурност има много хора, които са потенциални клиенти за този автомобил.Не всеки с пари се юрка към немските премиум оферти. Проблемът с тях, е че са масови на пътищата и ставаш анонимен. Марки като Ягуар и Алфа си имат своята ниша.
  • #29
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Те не могат да се приберат, щото от ВАГ събора такава нафтена мъгла се носи, че видимост нулева..
  • #28
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Вие нормални ли сте! ( преди 3 години )
    Само за БМВта говорят. Те ако можеха да правят коли щяха поне един болид в Ф1 да вкарат! Ама не им стиска, щото излагацията ще е пълна. То и за ВАГ групата се отнася. Май, май единствената немска кола си остава Мерцедес... и останалите :-)
  • #27
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Алфа събор ( преди 3 години )
    Съборът трае около 2-3 дни, но пристигането и връщането по родните места се извършват в рамките на 1-2 месеца. Причина - "технически проблеми" от всякакво естество! ))))
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да, има нещо с М8. Но това са фенски изпълнения, малко вероятно е колата да изглежда така. За предницата може би - там трите фара и триъгълникът са си класически Алфа елементи.
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Рендера на жълтата кола прилича на БМВ във всеки случай. Но се съмнявам Алфата да бъде такава.
  • #24
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Виждам поне по 5 166ци на ден. Сиви или маслиново зелени. Доста честа гледка, защото са супер здрави машини, с добри мотори, перфектна возия и управление. Не са и скъпи за поддръжка.
  • #23
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Момци това че сте алфа фенове и 166 във вашитя очи може да е конглокент с 5та серия е несъвместимо с реалноста.