IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep представи обновения Compass

Кросоувърът е с изцяло променен интериор, известни са и цените в Европа

Европейското подразделение на Jeep представи обновения Compass за пазара на Стария континент. Кросоувърът вече бе показан във варианта си за Китай миналата есен, но за нашите ширини има леки разлики във външния вид на машината, двигателите и технологиите.


jeep compass


Обновеният Compass е първият модел на Jeep, предназначен за Европа, след създаването на концерна Stellantis. Кросоувърът е получил обновени по-тесни фарове, като върху тях са разположени дневните светлини. С променен дизайн е челната решетка, разделена на две хоризонтални секции, променено е положението на фаровете за мъгла, радара на круиз контрола и камерата за заден ход.

Вратата на багажника вече е електрическо задвижване и сензор за автоматично отваряне, а далеч по-сериозни са измененията в интериора на модела. От Jeep се хвалят, че той е създаден практически от нулата, като се отличава с нова архитектура на предните панели, преработен централен тунел с подлакътник и изцяло нов волан.


jeep compass


Инструменталното табло е съставено от 10,25-инчов цифров дисплей, а този на мултимедийната система Uconnect 5 може да бъде с диагонал 8,4 или 10,1 инча. Последната предлага поддръжка на Apple CarPlay, Android Auto и Amazon Alexa. В допълнение, Jeep са увеличили възможностите за персонализация, като клиентите може да избират материалите за салона и да комбинират различни цветове.

Гамата двигатели на Jeep Compas вече бе обновена през пролетта на 2020 година, така че изненади няма. Дизеловият двигател 1.6 MultiJet II е с мощност 130 к.с. и въртящ момент от 320 Нм, а 1,3-литровият турбобензин се предлага във вариант със 130 или 150 к.с. Налична е и хибридна версия 4xe, която също е базирана на бензиновия мотор. При нея, с помощта на електромотора максималната мощност е 190 или 240 конски сили. В зависимост от агрегата, скоростната кутия може да бъде 6-степенна механична, автоматична или роботизирана DDCT.


jeep compass


Обновеният Jeep Compass предлага и разширен набор асистиращи системи. Това е първият модел на американците, който се е обзавел с интелигентен круиз контрол с второ ниво на автономност. Компактният SUV може да разпознава пътни знаци, пешеходци и велосипедисти, да следи за състоянието на водача и да подпомага паркирането с опционална система за кръгов обзор.

Обновеният модел ще се произвежда в завода Мелфи в Италия, като ще се предлага в 5 версии: Sport, Longitude, Limited, S, Trailhawk, както и в юбилейния 80th Anniversary. Базовата цена в Италия започва от 36 100 евро, а доставките ще започнат след около три месеца.

Повече снимки на Jeep Compass 2021 може да видите в галерията:

0 от 500