IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-бързи серийни мотоциклета в историята

Машини, за които границата от 200 км/ч бе шега, а за две от тях - дори и 300

Мотоциклетната индустрия, която заживява живота си успоредно с автомобилната (и в двата случая не без помощта на Готлиб Даймлер), също търпи своето неизменно развитие за вече повече от век. Машините на две колела са изключително популярни по цял свят, като подобно на колите се предлагат в различни размери и класове.


MV Agusta F4 R 312


И така, както производителите на четириколесни машини се опитват да направят най-мощните, най-красивите и най-бързите возила, но само малцина успяват, по същия начин има свирепа конкуренция и в мотоциклетната индустрия. Но и в този случай, единици са тези, които за времето си успяват да представят истинските крале на пътищата.

В галерията по-долу ще ви представим 10-те най-бързи серийни мотоциклети в света. За всички, постигането на максимална скорост от над 200 км/ч е детска игра, но само двама представители успяват да преодолеят и границата от 300 км/ч. Вижте ги: 

10-те най-бързи серийни мотоциклета в историята (ГАЛЕРИЯ)

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    пълни ама тотални глупости само
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Бързаков ( преди 3 години )
    Първото дукати по какъв точно критерий е най-бързо? Произведено 88-*** и по-бързо от всички серийни за 68-***?
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    В началото на 90-те години, Suzuki, Kawasaki (Ninja но тази с 2-та фара) и Honda бяха недостижими. Особено хилядарките им. Средата на 90-те години и трите марки имаха хилядарки около 145 к.с. които на фона на останалите автомобили и мотоциклети от онова време даваха чувството за каране на реактивен самолет на 2 колела. Suzuki Hayabusa излезе доста по-късно и това което съм карал беше около 200 к.с. стандартно от завода. Много бърз мотор но и много тежък. Лично аз предпочитам R1 или CBR 1000 RR