IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS изглежда като космически кораб отвътре

Вижте как работи огромният дисплей на седана (ВИДЕО)

С наближаване на премиерата на електрическия седан Mercedes-Benz компанията-производител продължава да разкрива подробности за модела, като вече станаха ясни и техническите му характеристики. Сега в YouTube-каналите на фенове на марката се появиха снимки и нови видеа, които показват футуристични дизайн на лимузината.


Mercedes-Benz EQS


Самият седан е базиран на концептуалния Vision EQS от 2019 година, като основната роля в салона му е поверена на 56-инчовия хипер-екран. Той се простира от единия до другия край на таблото, като в случая на едно място са обединени три дисплей. Така пътникът до шофьора спокойно може да прави онлайн-резервации, докато централният екран си остава за навигацията и за настройките на автомобила.

Погледнат от задния ред, огромният хипер-екран изглежда като пулт за управление на космически кораб и така Mercedes-Benz явно ще налага нови стандарти в интериора на бъдещите луксозни автомобили, тъй като част от елементите - като системата за осветление, например, ги няма дори в топ-версията на Tesla Model S.

Още снимки на бъдещия електрически флагман на Mercedes-Benz - вижте в галерията:


Новият електрически флагман на марката от Щутгарт, който ще предлага и рекорден коефициент на челно съпротивление - 0.20, разполага и със система Sound Experience. При нея можете да се избира между три различни настройки (Silver Waves, Vivid Flux, Roaring Pulse) за това как да звучи напълно електрическото задвижване, докато ускорява или възстановява енергията.

Според Mercedes, бъдещият EQS ще може да измине до 770 км, което също е забележително постижение за електромобил. Очакванията са, че топ-версията на седана ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Мерцедес ( преди 3 години )
    На който не му харесва, да не си я купува бе, просто е ! Иначе, нормално е да се набляга все повече на екраните. Някои дори вече не оставиха физически бутони. Защо ? Ами защото тези технологии навлязоха толкова бързо в ежедневието ни, че вече не виждаме света без тях. Спомнете си преди 15 години с мобилните телефони. Купувате си Сони Ериксон, Нокиа, Сименс или каквото там, то няма тъч-скрийн, а клавиатура с цветен дисплей, камера, МР3 и т.н. Да обаче, след 1 месец, вече ви е скучен телефона.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Харесвам Мерцедес, колата е уникална и едва ли някога ще си купя такова чудо, но наистина ще е нещо различно от останалите, типично за тях, винаги първи и преди всички.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    квото и да си дрънкаме, колата е супер. Налага нов стандарт, типично за Бенц. Невероятна е, каквото и да си приказваме.
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Таблетни кисело грозде няма. Един таблет е 200 лева с подобни шарении. Не искам самсунг-кола...
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    И на кой ден след салона отива в сервиза? 7 прескача ли?))))
  • #8
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Космически кораб може би ще изглежда за чичаците, които ще си го купуват. На мен ми изглежда като уредба с лампички от 1998 година.
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    100 ( преди 3 години )
    Към 56-инчовият телевизор се предлага електромобил като екстра.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Уиндоус виста
  • #5
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Мне ( преди 3 години )
    Швабски премиум... не го пиша със злоба, завист и тем подобни. Ама това не е нормално. Най-важната част от интериора е земенена с един *** 56 инчов дисплей?! Мда, сигурно на него ще има screensaver 3д акваруим с Немо... ама си остава един скучен дисплей. Къде останаха "детайлите"? Всички "детайли" са заменени с дисплейчета и лед лампички, които свят в различен цвят... и това е премиум? Това е Geely премиум. Неочаквано бързо се превърнаха в БАШ китайски мпс-та.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ха-ха-ха, като "Космически кораб"! Т.е. има хиляди ненужни светещи и мигащи детайли. Прекраснен юзър интерфейс, няма що.