IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-безполезни автомобилни технологии

Повечето явно съществуват, за да може производителите да се хвалят, че ги има

Автомобилът е сложен и комплексен механизъм: знаем, че това ви звучи много клиширано, но е факт. Като всяко друго модерно изобретение, колата постоянно еволюира и се изменя и в момента единственото общо нещо между модерните возила и тези отпреди век, че и повече, са колелата. Но и при тях еволюцията е огромна, така че е по правилно да кажем, че общото е кръглата форма на колелата...


безполезни технологии


Логично, технологиите използвани в автомобилите също еволюират с бясна скорост и направо са революционни. Дотолкова, че новите коли често са наричани "компютри на колела". Факт е, че много от новите технологии правят автомобилите по-ефективни и по-безопасни. Все пак още от внедряването на предпазния колан, ABS и въздушните възглавници, та чак до аварийната спирачка, адаптивния круиз контрол и някои от асистентите за водача - много от тези системи и технологии буквално спасяват животи.

Но има и технологии, които се намират в автомобилите само да могат производителите да покажат, че са с нещо по-добри от конкуренцията. Други пък са следствие на масови модни тенденции, които след време ще се считат за нелепица. В галерията сме селектирали 10 технологии и решения, които ни се струват напълно безсмислени. Вижте ги:

10 от най-безполезните автомобилни технологии (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ттъ ( преди 2 години )
    Точно парктроника е много полезен, незнам на кого му пречи звуковия сигнал де
  • #16
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Индикатор за смяна на предавките"Въобще не е безполезна технология. Присъства на (почти) всички мотори и може да се настройва. При моя е блинкер - голям светодиод. Настроил съм го на 7000 оборота светва, което значи че имам налични 50% от конските сили и вече не карам икономично, над 11 500 оборота започва да мига, подказвайки че съм на 100% конски сили, а на 14 000+ оборота - мига бясно, да се сетиш че си в критичните.Аз го намирам за доста полезно.
  • #15
    2 rate up comment 9 rate down comment
    кмета ( преди 3 години )
    е кореняк лондончанин (или бургазлия) явно автора е от някое варненско село и се опитва да се прави на остроумен
  • #14
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Dido ( преди 3 години )
    За авторите на статии тук, може да се перефразира онази поговорка за мигачите и БМВ - "Ако си мислиш, че си безполезен, спомни си, че в заводите на БМВ има хора които монтират лостчета за мигачи!" - същото е и тук! Ако си мислиш, че не се справяш добре с работата си, спомни си, че в Аутомедия, дават заплати за "статиите" които се пишат там!!
  • #13
    10 rate up comment 6 rate down comment
    РЕДОВЕН ЧИТАТЕЛ ( преди 3 години )
    Браво, Христомир! Отлично списана статия в много оригинален стил! Чак се зачудих да не съм объркал сайта :D
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до 14 ( преди 3 години )
    В грешка си! Когато изобретиха Москвето, "магистрала" беше нещо непознато!! Точно си беше за предавките!!
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    моето мнение е че ( преди 3 години )
    Това дето си гледал на москвича , го има на почти всички автомобили до края на 90-те и не е за да сменяш предавки, а е максимално разрешената скорост : градско, извън градско и магистрала.
  • #10
    40 rate up comment 3 rate down comment
    tttttt ( преди 3 години )
    сигнала за заден ход и паркиране върши чудесна работа, за другите наистина повечето са безполезни
  • #9
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Просто е машинен превод с Гугъл транслейт.
  • #8
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Р ( преди 3 години )
    Христомире, много неадекватна статия, а стила ти на писан, пълен с простовати изказвания говори, какво е реалното ти ниво на "журналист"