IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шегата със смяната на името може да струва скъпо на Volkswagen

Съобшението за ребрандиране е оказало влияние върху цената на акциите на компанията

Изпълнителният директор на американското подразделение на Volkswagen - Скот Кио, пое цялата отговорност за шегата със смяната на името на Voltswagen, която мнозина приеха за истина. Според експерти, това няма да помогне на компанията, която може да има сериозни проблеми в САЩ.


Volkswagen


На 30 март Volkswagen публикува официално съобщения, с което анонсира мащабно ребрандиране на пазара в САЩ. В резултат от него местното подразделение на германския производител трябва да бъде преименувано на Voltswagen of America. Целта на концерна е да подчертае преминаването си към електромобили, което включва пускането на пазара на 70 модела на ток до 2029 година.

Ден по-късно от Volkswagen заяви, че идеята е била да се отбележи деня на на шегата - 1 април, като в компанията просто са искали да изпреварят останалите производители. Нещата обаче отидоха прекалено далече, тъй като съобщението доведе до покачване на акциите на производителя с над 5%, съобщава The Wall Street Journal. След признанието, че случилото се е шега, акциите се върнаха на старите си нива.

"Дори не мога да си представя, че някой е взел това на сериозно. Ако има някакъв начин да върна вашето доверие, ще го направя", категоричен беше Кио.

Дори новата за смяна на името да е била замислена като безобиден маркетингов ход, тя може да донесе сериозни неприятности на Volkswagen, коментират американски финансови анализатори пред CNN Business.

Експертите смятат, че прес-съобщението на компанията може да се счита за умишлено подадена лъжлива информация, чиято цел е да заблуди инвеститорите и да повлияе на стойността на акциите. Съответно, това нарушава законодателството на САЩ и неизбежно ще привлече вниманието на Комисията за ценни книжа, която е много строга в подобни случаи.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иванов ( преди 3 години )
    Ето, четете: Owners: Porsche SE: 31.4% of equity, 53.3% of votes (as of 31 December 2020)[2]State of Lower Saxony: 11.8% of equity, 20% of votes (as of 31 December 2020)[2]QIA: 14.6% of equity, 17% of votes (as of 31 December 2020)[2]
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Автора само преди два дена писа статия как едва ли не в кърпа е вързана смяната.. казах още тогава, леко с гръмките заглавия.. 10 - абсолютно си прав си, само не съм сигурен дали е немското правителство дирекнто или чрез това на провинцията (Нидерсаксен) участва, но в крайна сметка парите идват от немския данъкоплатец.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами немското правителство държи 20% от ВАГ плюс златна акция, плюс правило в устава на компанията, че без подписа на баба Меркел, нищо не може да стане в този концерн, също като Рено във Франция и ГМ в САЩ. Така че сега Меркелица да плаща за плоски шеги...
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първоаприлската шега се пуска на първи април, но немците, нали са със немско чувство за хумор... земи сега тия акции надолу...
  • #5
    3 rate up comment 11 rate down comment
    пепен ( преди 3 години )
    "Защо акциите им са на борсата, ако Volkswagen са частна компания? Да си видял акции на спейс екс на борсата?" - компанията е собственост на немското правителство и на няколко немски богаташа. Както казах, акциите в свободна продажба са само за парлама за тъ*аците. По времето на дизелгейт дори се опитаха да ги шортват яко. Тогава собствениците изкупиха малкото акции от борсата, цената скочи яко и тъ*ите шортъри загубиха много пари.
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Народен салам не ям, народни вафли също и народни коли не карам.
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредната нескопосана ПР акция на ***.
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    пепе ( преди 3 години )
    Поредните "журналисти" де*или! ФВ е на практика частна компания. Акциите, които се продават свободно, са много малка част от компанията и е без значение колко струват. Те са само за парлама....
  • #1
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Най-добре ( преди 3 години )
    направо да ги закриват.