IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри името на новия си SUV за Европа

Най-малкият кросоувър на марката ще се произвежда в Испания

Само преди дни стана ясно, че компанията Volkswagen подготвя премиерата на нов кросоувър за Европа, а сега официално беше съобщено и неговото име - Taigo.


VW Taigo


Това е най-малкият SUV в гамата на марката, като производителят от Волфсбург показа и скици, от които може да се придобие представа за дизайна му. Той е динамичен и емоционален, което подсказва, че основната аудитория, към която се прицелва Volkswagen с този модел, са младите хора.

Технически подробности за Taigo липсват, но от компанията посочват, че той е изграден на базата на модела Nivus, разработен и предлаган на пазара в Бразилия. Това означава, че кросоувърът използва платформата MQB A0 (същата като при VW T-Cross и Polo). Съответно, дължината на модела ще бъде 4,26 метра (толкова е при Nivus), а обемът на багажника ще е 415 литра.


VW Taigo


"Новият модел ще предлага и множество асистиращи системи, както и модерна комуникационна свързаност", се казва още в официалното съобщение от Волфсбург. И се допълва, че Taigo ще излезе на пазара с икономични TSI двигатели, включени в стандартното оборудване LED фарове, модерна концепция за управление на функциите, изцяло цифрово арматурно табло и голям брой асистиращи системи.

Премиерата на най-малкия европейски SUV на Volkswagen ще се състои през лятото. Кросоувърът ще се произвежда в Памплона (Испания), а продажбите му ще стартират в края на 2021 година.


VW Taigo

Снимки: Volkswagen

0 от 500