IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готов с най-големия си кросоувър

Дължината бъдещия Talagon ще превиши 5,1 метра

Volkswagen подготвя най-големия кросоувър в гамата си, като той беше разкрит от прес-съобщение на Seat. Испанският производител искаше да покаже на медиите новия си център за изпитания на двигатели в Марторел (Испания), в който са инвестирани над 30 млн. евро и се оказа, че именно там се тества и новия SUV.


VW Talagon


Малко по-късно Министерството на промишлеността на Китай официално потвърди разработката на новия модел, който ще получи името Talagon. Той ще се произвежда съвместно от Volkswagen и FAW в един от заводите на китайския производител.

Бъдещият VW Talagon представлява всъдеход с размери XXL, който е изграден на платформата MQB. Габаритите му са впечатляващи - дължина от 5153 мм, широчина - 2002 мм, височина - 1795 мм и разстояние между двете оси - 2980 мм. За сравнение, размерите на най-големия кросоувър на германската марка в момента - VW Teramont (известен на някои пазари като Atlas) са съответно 5039 мм, 1776 мм и 1990 мм, като междуосието е 2980 мм.


VW Talagon


Представител на Volkswagen обясни, че тестовият прототип на Talagon напълно логично се е появил в изследователския център в Марторел, тъй като компанията често доработва свои модели в Европа, дори да не ги предлага на местните пазари. Явно това ще се случи и с големия кросоувър, който ще се продава единствено в Китай.

Задвижването на модела е поверено на 2,0-литров бензинов турбомотор TSI, който ще бъде достъпен в два варианта на мощност - 186 к.с. (предно предаване) и 220 к.с. (задвижване на четирите колела). Скоростната кутия е 8-степенна автоматична. Догодина ще излезе и версия R-Line с 2,5-литров V6 TSI.


VW Talagon

Снимка: Volkswagen-FAW, szcw.cn

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На 99,999% от хората в България не им трябва по-голям автомобил от Голф или Октавия, ама нали е модерно всички да са със SUV.Пари на вятъра, Голф превързхожда и T-Roc и T-Cross, Октавията също. Паркетниците от всякакви марки са абсолютна смешка, защото освен по-скъпа поддръжка, не предллагат нищо повече от седаните и хетчбеците.Колкото до БМВ и Мерцедес - автомобили за хора с много пари. Да сложиш газ на S класа е обида към марката и показва какъв *** и *** си.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В малки коли като голф тея миксери са приемливи но в толкова голям автомобил не са. Проблема е не че предлагат 2 литров, а че няма избор на по голям. 200 коня в толкова тежък автомобил са малко
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Hertz ти го дадох като пример за автомобили с голям пробег, нищо общо нямам с тяхОК, ето ти друг пример - върви в Порше БГ - има тригодишни автомобили с 200 хиляди километра пробег.За да пишете такива глупости, значи нямате никакъв досег с нови автомобили.Новите БМВ-та са със страхотен дизайн и изключително ненадеждни мотори, Мерцедесите са с противоречив дизайн, но поне като качество още държат. C63 AMG е с 4 цилиндров мотор, така че не ти е много вярна тезата.
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    до 9 ( преди 3 години )
    GLE за малък ли го имаш защото 300д е 2.0? S-класа и тя ли е малка, защото предната имаше 2.1 бензин, и те уверявам, че и новата няма да бъде пощадена. Х5 25д също 2.0. От модерен "мизерен" 2.0 бензин вадят по 300 коня без да го натоварят съществено. Малко возила ще са бавни с такива коне.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    бмв i8кара коУгата ти на сън
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до 4 ( преди 3 години )
    Колега, ако не е тайна, сподели с нас, какъв три-цилиндров "Масъл-кар" притежаваш, че толкова ни ги хвалиш!!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хой ( преди 3 години )
    Абе в Европа и България има ли го това Терамонт? В Канада се напълни с АТлас ама в Европа май го няма.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За момент прочетох превиши 5.1 тона и си викам... то за ВАГ тежко и медозавиващо е стандарт.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до номер 1 ( преди 3 години )
    2.0 TSI си е голям двигател по стандартите на 2021 година не само при Фолксваген, ами при всички производители.Хайде влезте малко в новото време, покарайте нови автомобили и тогава коментирайте как през 2021 година трябва да се правят 5 литрови двигатели, защото имате Астра от 1999 година с двулитров двигател и не върви.Ами вървят си - и с еднолитров двигател ускоряват перфектно, бензините харчат колкото дизел и са надеждни. В Hertz има три годишни автомобили на по 180 хиляди километра.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е за американските китове, те само в такова влизат, нас и китайците не ни занимавайте с тези камиони.