IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen си сменя името

Американското представителство на марката ще се казва Voltswagen

Подразделението на Volkswagen в Америка ще се превърне във Voltswagen през април, се казва в съобщение, публикувано на официалния сайт на автомобилния производител, което обаче малко по-късно беше премахнато. И което със сигурност хвърли в ужас най-заклетите фенове на марката.


VW ID.4


Първоначалната реакция беше, че това е първоаприлска шега, чиято идея е да популяризира новите електромобили на компанията от Волфсбург. Изданието Automotive News обаче цитира неназован "човек, запознат с плановете на производителя", според когото това не е шега.

Друга медия - USA Today, на свой ред твърди, че тази промяна ще бъде постоянна. Въпреки многото запитвания, засега от Volkswagen няма официален коментар по въпроса. Ситуацията допълнително се обърсва и от факта, че проверки в Службата за патенти и търговски марки в САЩ, както и в Световната организация за интелектуална собственост не показват активни търговски марки с името „Voltswagen“.

Освен това, самото ребрандиране е доста скъпо, тъй като всяко позоваване на компанията трябва да се промени, независимо дали е онлайн и става дума за безбройните документи, които дилърите използват за продажба на превозно средство.

Също така, не е ясно и как Volkswagen би продавал под новия бранд многото модели за САЩ, които не са електрифицирани. Засега компанията предлага на местния пазар само един електромобил - VW ID.4, затова повечето експерти очакват промяната на името да бъде временна.

Впрочем, последното няма да бъде прецедент. През 2003 година Волфсбург - градът, в който е централата на Volkswagen, за кратко се превърна в Golfsburg, за да отбележи старта на петото поколение Golf.

Снимки: Volkswagen

0 от 500