IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистерия с Ferrari F50 се оказа в центъра на съдебно разследване

Струващата 1,7 млн. евро се оказа открадната преди 18 години, а сега се появява на търг

Ferrari F50 е един от най-редките автомобили на италианската марка. Той се произвежда от 1995 до 1997 година, като тиражът му е едва 349 бройки. И именно една от тях се оказа в центъра на драма, създала доста главоболия на съдебните власти в САЩ.


Ferrari F50


Автомобилът е бил задържан на митницата в Бъфало, щата Ню Йорк, след като току-що е пристигнала от Канада. Тя пресича Моста на мира, който свързва двете държави и веднага предизвиква интерес от страна на граничните власти, тъй като номерът на шасито е преправен. Съответно, митничарите задържат колата и започват разследване.

Данните от него сочат, че това F50 е откраднато в Италия през 2003 година. То е било купено от Паоло Провеци и само месец по-късно изчезва от хотелски паркинг, на който е оставена. Откриването и от митничарите в САЩ би трябвало да е разрешило казуса, но се появява нов проблем - това е друг човек, който претендира за собственост върху колата.


Ferrari F50


Мохамед Алсалуси, жител на Флорида, твърди, че е купил това Ferrari F50 на онлайн-търг през септември 2019 година, като е платил 1,2 млн. евро. Прокуратурата в Ню Йорк започва ново разследване, но то попада в задънена улица. И в крайна сметка разследващият прокурор препраща случая към съда, който трябва да реши, чия собственост е автомобилът.

Сега делото продължава, а скъпото Ferrari се намира във федерален гараж, където ще остане, докато съдът се произнесе.

Още снимки на специалното Ferrari F50 - вижте в галерията:


Снимки: Motor1

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до #4 ( преди 3 години )
    Прав си. Но застрахователят също няма да остави такъв "диамант" да му се изплъзне. Още повече, че разполага и със солидни юридически сили. В момента дори потенциалната стойност на автомобила е доста по-висока от тази в момента на изплащането на обезщетението - страхотна възможност за печалба.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Колеги , предполагам че след кражбата първия собственик собственик е получил застрахователната премия и ако някой трябва да претендира за колата са застрахователите.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Den ( преди 3 години )
    Няма никакъв казус! Ако ставаше въпрос за покупка на Дачия Логан може и да мине номера! При покупка на такава кола, проверка на история и всичко останало, до течността за чистачки използвана последните години е повече то задължителна! Трябва да си или много *** или съпричастен към кражбата и опит за представяне, че си добросъвестна трета страна, че преди да платиш да не пратиш един имейл на Ферари, да питаш тая кола къде, кога, как е поддържана и аджаба има ли я с тоя номер
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до #1 ( преди 3 години )
    Прав си, но така мисли нормалният човек. Когато се намесят юристите, нещата замирисват - това е съвременният проблем на обществото, че всеки има права - дори и престъпникът. И винаги има едни алчни елементи, които за пари са готови и майчиното си мляко да продадат - юристите във всичките им позиции от нотариуси през адвокати и проглокори та чак до съдиите. Те защитават човека! Но кой човек точно...???
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е аз не виждам какъв е казуса на съда, колата е обявена за открадната, номерата са подправени, ясно, че с цел измама. Връща се на собственика! Все едно някой да ти продаде жилището с очевидно подправени документи и съда да умува дали да ти го върне или да го остави на човека, който е дал някакви пари на измамника.